ΤΑΙΝΙΕΣ

Τι 30, τι 40, τι 50

MEGA 22.10

Ενας συντηρητικός επιχειρηματίας (Λάμπρος Κωνσταντάρας) ξανανιώνει από τον έρωτα μιας νεότερης γυναίκας… Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης. Συμπρωταγωνιστές: Ρίκα Διαλυνά, Ελια Καλλιγεράκη, Γιώργος Μοσχίδης κ.ά. Παραγωγή: Ελλάδα, 1972 (95′) **

Μοιραία ανακάλυψη

ΕΡΤ2 22.00

Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας του Τζέισον Μπούρκε, θέμα του οποίου η ανακάλυψη από μια ομάδα επιστημόνων ενός όπλου που υπερφορτίζει τις σκοτεινές δυνάμεις του πυρήνα του ατόμου αλλάζοντας τη μοριακή δομή του στόχου του. Φυσικά το πείραμα θα στραβώσει, δίνοντας στον υπεύθυνο επιστήμονα (Στίβεν Μπάλντουιν) υπερφυσικές δυνάμεις. Παραγωγή: Καναδάς, 2006 (89′) **

ΣΕΙΡΑ

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

ΕΡΤ1 20.00

Η Μυρτώ διαπιστώνει σοκαρισμένη πως έχει μπροστά της τον αναίσθητο Βαγγέλα και τον φορτώνει όπως όπως στο αμάξι, την ίδια στιγμή που στο χωριό καταφθάνει η Αγγέλα και ο πρώτος άνθρωπος που συναντάει είναι ο Μένιος.

Η Καλλιόπη αντιδρά εντελώς αναπάντεχα στην πρόταση γάμου του Χαραλάμπη και η αντίδραση αυτή αλλάζει εντελώς τη σχέση τους, με αποτέλεσμα από μελλόνυμφοι να έρχονται… στα μαχαίρια.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

’21 Η Επανάσταση

των Ελλήνων

Mega 00.20

Σειρά ντοκιμαντέρ του Γεώργιου Π. Μαλούχου. Παρουσιάζει ο Τάσος Νούσιας. Με αφορμή τη μεγάλη επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, δεκάδες επιστήμονες διεθνούς κύρους συνθέτουν την πιο τεκμηριωμένη και σε βάθος προσέγγιση του Αγώνα των Ελλήνων για την Ανεξαρτησία στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, ενώ εξαιρετικό οπτικό υλικό βασισμένο στην τέχνη και στις πηγές της εποχής του Αγώνα μάς μεταφέρει σε αυτήν όπως ποτέ μέχρι σήμερα.