Σημαντικές αλλαγές έφερε η πανδημική κρίση στις συνήθειες των Ελλήνων αναφορικά με τη διατροφή τους αλλά και τις αγορές στα σουπερμάρκετ. Είναι ενδεικτικό ότι πλέον οι τέσσερις στους δέκα Ελληνες πραγματοποιούν ηλεκτρονικά τις αγορές τους από τις λιανεμπορικές αλυσίδες τροφίμων, ενώ η παραμονή στο σπίτι και η κοινωνική αποστασιοποίηση έστρεψαν τους καταναλωτές σε άλλες συνήθειες, όπως το να μαγειρεύουν οι ίδιοι του φαγητό τους, μειώνοντας για παράδειγμα τις αγορές προμαγειρευμένων προϊόντων σχεδόν κατά 20%, αυξάνοντας την κατανάλωση φρέσκων. Τα στοιχεία αυτά αναδεικνύει η πανελλαδική έρευνα «Πώς άλλαξε η πανδημία τις συνήθειες διατροφής και σουπερμάρκετ των Ελλήνων» της Focus Bari | YouGov. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 40% των Ελλήνων ψώνισε τουλάχιστον μια φορά είδη σουπερμάρκετ online, ενώ ο ένας στους τρεις καταναλωτές δηλώνει ότι σκέφτεται να υιοθετήσει αυτή τη συνήθεια στο μέλλον. Ταυτόχρονα το κοινό που αγοράζει είδη σουπερμάρκετ online είναι κατά βάση millennials (25-34 ετών), ενώ και οι millennials που δεν έχουν ακόμη κάνει αγορές online φαίνεται να είναι οι πιο θετικοί, λαμβάνοντας υπόψη την αναλογία όσων θα εξέταζαν μια τέτοια αγορά εν αντιθέσει με εκείνους που είναι αρνητικοί. Οσο για το τι αγόρασαν οι Ελληνες το προηγούμενο διάστημα και πώς άλλαξαν οι καταναλωτικές συνήθειες και επιλογές κατά την περίοδο της πανδημίας, περισσότεροι από ένας στους τρεις έλληνες καταναλωτές φαίνεται να έχουν αυξήσει την αγορά φρέσκων φρούτων και λαχανικών (37% ), καθώς και προϊόντων καθαρισμού κατά 34%, ενώ κατά 12% αύξησαν την κατανάλωση σε γαλακτοκομικά προϊόντα. Αντιθέτως, κατακόρυφη είναι η μείωση της κατανάλωσης προμαγειρεμένων γευμάτων και έτοιμου φαγητού κατά 18%, καθώς και του αλκοόλ κατά 21%

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ