Από τις κλασικές γαλλικές γεύσεις που σερβίραμε στα επίσημα τραπέζια της δεκαετίας του ’70 περάσαμε στη γαστρονομική τάση «επιστροφή στις ρίζες». Το μενού που σερβιρίστηκε χθες στο δείπνο των επισήμων στο Προεδρικό Μέγαρο για τα 40 χρόνια από την ένταξή μας στην ΕΕ, λειτουργεί και ως έμμεσο σχόλιο για το πώς φτάσαμε από μια χώρα που ήθελε να ανήκει στη Δύση, να έχει σήμερα περισσότερη αυτοπεποίθηση για τη δική της μοναδική ταυτότητα. Το μενού αυτή τη φορά ετοίμασε ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, μιας και το Προεδρικό Μέγαρο τηρεί την υπόσχεση της ανάδειξης των σύγχρονων ελλήνων σεφ και των τοπικών ελληνικών προϊόντων.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ