Μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κόσμου στις εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας, τη γιορτή – θεσμό του Δήμου Πειραιά, που διεξάγεται για έβδομη συνεχή χρονιά στο μεγάλο λιμάνι. Πειραιώτες αλλά και επισκέπτες από κάθε γωνιά της Αττικής έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τα παιδιά τους, να γνωρίσουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τη ναυτική παράδοση της πόλης. Ξεναγήσεις εν πλω, εκπαιδευτικές δράσεις, θερινό σινεμά στη θάλασσα, εκθέσεις, γιορτές ανακύκλωσης και λουλουδιών, ποδηλατάδα στο παραλιακό μέτωπο πραγματοποιούνται τις ημέρες αυτές σε όλη την πόλη, με την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας που έχουν θέσει ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες Αρχές για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19 και με γνώμονα την ασφάλεια όλων.

Θερινό σινεμά στον Ορμο της Αφροδίτης. Μία από τις ομορφότερες περιοχές του Πειραιά, ο Ορμος της Αφροδίτης, μετατρέπεται σε θερινό σινεμά. Οι πολίτες και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις ταινίες «Καζαντζάκης», «Ευτυχία» και «Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο» από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με σεζλόνγκ και μαξιλάρες, στα βράχια γύρω από τον όρμο, ακόμα και από πλωτό μέσο, με θέα το ηλιοβασίλεμα και υπό τους ήχους της θάλασσας.

Γιορτή λουλουδιών στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Με χρώματα και αρώματα πλημμυρίζει μία από τις πιο όμορφες πλατείες του Πειραιά, η Πλατεία Αλεξάνδρας, στη Γιορτή των Λουλουδιών, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέξουν φυτά και λουλούδια της αρεσκείας τους.

Η τριήρης «Ολυμπιάς» στο Πασαλιμάνι. Το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ., το οποίο κατασκευάστηκε στην Ελλάδα με τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, έφτασε για ακόμα μία χρονιά στον Πειραιά για τις Ημέρες Θάλασσας και θα βρίσκεται μέχρι και την Κυριακή 6 Ιουνίου στο Πασαλιμάνι, στην Πλατεία Αλεξάνδρας. 

«Κολυμπάμε για τη ζωή» στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά. Με τη συμμετοχή των πρωταθλητριών Ευρώπης, της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, του ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη, διακεκριμένων αθλητών του υγρού στίβου και απλών πολιτών, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά σκυταλοδρομία κολύμβησης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Η σκυταλοδρομία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Ιουνίου και στη διάρκεια της εκδήλωσης όποιος επιθυμεί θα μπορεί να συνεισφέρει με οποιοδήποτε ποσό για τη στήριξη του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, ένα σωματείο που σκοπό έχει την υποστήριξη ογκολογικών ασθενών. 

Γιορτή ανακύκλωσης στην Πλατεία Κανάρη. Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Πλατεία Κανάρη μετατρέπεται για δύο ημέρες, Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Ιουνίου, σε «πάρκο ανακύκλωσης», με δράσεις ενημέρωσης και πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος, διαδραστικά παιχνίδια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά.

Ξενάγηση εν πλω στις ακτές του Πειραιά. Με μια άλλη οπτική του Πειραιά, από τη θάλασσα, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι λάβουν μέρος στις ξεναγήσεις εν πλω, που θα πραγματοποιηθούν και αυτό το Σαββατοκύριακο. Με αφετηρία την Πύλη Ε8 και κατεύθυνση προς την Πειραϊκή, οι συμμετέχοντες ξεναγούνται σε ιστορικά σημεία της πόλης, όπως το Κονώνειο Τείχος, οι Νεώσοικοι, αλλά και σε μεγάλο κομμάτι της ακτογραμμής του ευρύτερου Πειραιά.