Την ιστορία αφηγήθηκε σε τηλεπαράθυρο ο υπουργός Ανάπτυξης. Ενας ξενοδόχος έχει έναν υπάλληλο στην κουζίνα που αρνείται να εμβολιαστεί και έναν στη ρεσεψιόν. Ο πρώτος προβληματίζεται επειδή αν οι δεύτεροι δεν κάνουν το εμβόλιο κινδυνεύουν να νοσήσουν, οπότε η επιχείρηση θα πρέπει να μπει σε καραντίνα και θα χάσει έσοδα. Συνυπολογίζοντας τον αντίκτυπο που ενδεχομένως θα έχει σε πραγματικούς και δυνητικούς πελάτες η εμφάνιση κρουσμάτων – μια και μάλλον κανένας δεν θα ήθελε να συναντήσει εν γνώσει του έναν φορέα του ιού -, τι μπορεί να κάνει ο επιχειρηματίας για να διαφυλάξει τη δουλειά του ιδίου και των εργαζομένων του αλλά και για να προφυλάξει την υγεία του υπόλοιπου προσωπικού που προσέφερε τα μπράτσα του στους νοσηλευτές των εμβολιαστικών κέντρων; Στην αδωνική ανάλυση δικαιούται να διώξει τους αρνητές των εμβολίων, με τη λογική πως η εργασιακή νομοθεσία προβλέπει απόλυση στην περίπτωση που ένας εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση. Σύμφωνα με τον Αντώνη Μανιτάκη, πάλι, η απόλυση είναι ακραίο μέτρο και όχι νόμιμο.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ