Η Citroen τρέχει την ηλεκτροκίνηση και στα ελαφρά επαγγελματικά της οχήματα ενώ ήδη προγραμματίζει και μοντέλα που θα κινούνται με υδρογόνο. Σήμερα η γκάμα της γαλλικής φίρμας διαθέτει αμιγώς ηλεκτρικά βαν, όπως το νέο e-Jumpy που ήδη κυκλοφορεί με ατού τη μεγάλη του αυτονομία – άνω των 300 χιλιομέτρων.

Αναμένεται να δούμε το μικρό, βανέτ, για αστική χρήση και μικρότερη αυτονομία, το My Ami Cargo, το επόμενο θα είναι το e-Berlingo Van, αλλά και το e-Jumper.

Πάντως, η αγορά θα εμπλουτιστεί και με μοντέλα υδρογόνου, όπως το επαγγελματικό e-Jumpy Hydrogen.

Ουσιαστικά, το υδρογόνο μέσω των κυψελών καυσίμων θα μετατρέπεται σε ρεύμα, ενώ οι μπαταρίες που θα αποθηκεύουν την ενέργεια δεν θα επηρεάζουν το ωφέλιμο φορτίο του νέου βαν.

Στο νέο μοντέλο η ενέργεια υδρογόνου θα προσφέρει επιπρόσθετη αυτονομία στα 400 χιλιόμετρα, στοιχείο που θα διασφαλίσει απροβλημάτιστες διαδρομές – και δίχως το άγχος της έλλειψης ενέργειας – ιδίως για τους επαγγελματίες που καταγράφουν καθημερινά αρκετά χιλιόμετρα, εντός αλλά και εκτός πόλης.

Επίσης, θα προσφέρει και σύστημα ανάκτησης της ενέργειας από το φρενάρισμα. Οι κυψέλες υδρογόνου θα είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα υψηλών προδιαγραφών που θα αντέχουν πίεση των 700 bars, ενώ ο εφοδιασμός δεν θα ξεπερνά, όπως αναφέρει και η Citroen, τα 3 λεπτά.