Αναμονή τέλος! Σήμερα στην Ντόχα ο Λευτέρης Πετρούνιας αγωνίζεται στον προκριματικό των κρίκων, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή, όπου και θα κριθεί η ολυμπιακή πρόκριση.

Για να κατακτήσει το πολυπόθητο εισιτήριο για το Τόκιο, ο έλληνας πρωταθλητής είναι υποχρεωμένος να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στην Ντόχα και μάλιστα με βαθμολογία 15,334 β. και άνω στον τελικό του αγωνίσματος, προκειμένου να υποσκελίσει στην ειδική προολυμπιακή κατάταξη των κρίκων τον Κινέζο Λιου Γιανγκ.

Σε οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο, εφόσον δηλαδή ο Πετρούνιας δεν κερδίσει ή ακόμα και σε περίπτωση νίκης με χαμηλότερη βαθμολογία (15,333 β. και κάτω), το δικαίωμα πρόκρισης θα ανήκει κατά προτεραιότητα στον κινέζο αθλητή, ο οποίος είχε αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα στο ξεκίνημα της σειράς των προολυμπιακών τουρνουά. Γίνεται σαφές ότι πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα για τον έλληνα πρωταθλητή. Αλλά ο Πετρούνιας δεν είναι μόνο γεννημένος για να βάζει τέτοια στοιχήματα και ανάλογους στόχους. Θέλει και μπορεί να τους κερδίζει! Εχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του, χρυσά μετάλλια σε όλα τα επίπεδα. Θέλει να βρεθεί και στο Τόκιο. Υπό κανονικές συνθήκες, η συμμετοχή του στους αγώνες της Ιαπωνίας θα έπρεπε να είναι εξασφαλισμένη. Ας είναι. Ακόμη κι έτσι, μπορεί να πάει και ο ίδιος το πιστεύει απόλυτα, κάτι άλλωστε που είχε ξεκαθαρίσει και στην προ εβδομάδων συνέντευξή του στην «ΟΜΑΔΑ». Είναι πλέον υγιέστατος. Ξεπέρασε τα προβλήματα τραυματισμού. Το πρόγραμμά του είναι εντυπωσιακό. Λίγη τύχη χρειάζεται. Μαζί και τη δεδομένη ικανότητά του. Ενα μείγμα που θα τον φέρει ψηλά και ο ίδιος θα βρεθεί εκεί που πρέπει. Στο βάθρο των νικητών. Οχι στην Ντόχα. Αλλά στο Τόκιο!