«Η μιντιακή κάλυψη του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά από τότε που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ομολόγησε ότι σκότωσε την Καρολάιν Κράουτς δεν τιμά την πλειονότητα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας. Ολοι έχουν γίνει ψυχολόγοι του καναπέ προσπαθώντας να δώσουν μια εξήγηση σε όσα συνέβησαν, ενώ η δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας και των φημών ζει στιγμές δόξας. Ο καθένας εμφανίζεται να έχει και μια “πληροφορία” που χρήζει διερεύνησης από τις Αρχές και ελάχιστοι φαίνεται να ελέγχουν κατά πόσο αυτά που παρουσιάζουν στους ακροατές, τους θεατές ή τους αναγνώστες τους πρέπει πράγματι να παρουσιαστούν ή ανήκουν στη σφαίρα της εικασίας. Παρακαλώ σταματήστε να αφιερώνετε τόσο χώρο στη συγκεκριμένη ιστορία προκειμένου να αποφεύγονται οι ακρότητες», γράφει στη στήλη ο Κ.Τ.

Η κριτική του, που αφορά συνολικά τον δημοσιογραφικό κλάδο, δεν είναι υπερβολική. Πράγματι, από την πρώτη κιόλας στιγμή που έγινε γνωστή η δολοφονία της 20χρονης γυναίκας, είδαμε και ακούσαμε όλοι – επαγγελματίες της ενημέρωσης και μη – ακρότητες. Ωστόσο, η εφημερίδα οφείλει να δίνει στο κοινό της όλες τις πληροφορίες που διασταυρώνει και κρίνει έγκυρες γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, για τον πολύ απλό λόγο πως το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης γι’ αυτό υπάρχει και είναι έντονο. Η ύλη της δεν γίνεται να αγνοεί την επικαιρότητα, ούτε τις συζητήσεις που κυριαρχούν στην αληθινή και την ψηφιακή δημόσια σφαίρα.

Μέχρι τώρα «TA ΝΕΑ» έχουν καλύψει το έγκλημα στα Γλυκά Νερά σεβόμενα όλους τους σχετικούς κανόνες δεοντολογίας και χωρίς να έχουν παρασυρθεί σε φθηνούς εντυπωσιασμούς ή κίτρινες προσεγγίσεις. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και σύνθετο θέμα, με προεκτάσεις που αγγίζουν το κοινωνικό σύνολο, όχι μόνο τον δράστη ή τους οικείους του θύματος. Ετσι, δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας γι’ αυτό. Η ιστορία πρέπει να καταγραφεί και αντικειμενικά, χωρίς κραυγές.