Μπλόκο σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων

Οι βρετανικές Αρχές εποπτείας χρηματοπιστωτικών αγορών, η Financial Conduct Authority, απαγόρευσαν τη λειτουργία του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance στη χώρα. Επίσης εξέδωσαν προειδοποίηση συμβουλεύοντας το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε διαφημίσεις που υπόσχονται υψηλές αποδόσεις μέσω επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα. Είναι η τελευταία κίνηση από ρυθμιστικές Αρχές να ελέγξουν τη δράση των πλατφορμών κρυπτονομισμάτων. Το Binance.com είναι διαδικτυακό ανταλλακτήριο που προσφέρει στους χρήστες εύρος χρηματοπιστωτικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Εμπορική συμφωνία Βρετανίας – Σιγκαπούρης

Συνομιλίες για νέα εμπορική συμφωνία στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας ξεκινούν Βρετανία και Σιγκαπούρη με στόχο την άρση εμποδίων στο πλαίσιο της προσπάθειας του Λονδίνου να εξελιχθεί σε ισχυρή δύναμη της παγκόσμιας τεχνολογίας μετά το Brexit. Από την πλευρά της, κόμβος ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ασία επιδιώκει να γίνει η Σιγκαπούρη, καθώς η πανδημία αλλάζει καταναλωτικές συμπεριφορές και όλο και περισσότεροι στρέφονται στις ηλεκτρονικές αγορές. Ιδίως στη ΝΑ Ασία η ψηφιακή οικονομία σημείωσε σημαντική ανάπτυξη την περίοδο της πανδημίας.

Κίνα: Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο-γίγας

Τέθηκε σε λειτουργία στην Κίνα το δεύτερο μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του κόσμου, το οποίο αναμένεται να βοηθήσει τη χώρα να πετύχει τους κλιματικούς της στόχους. Με το 289 μέτρων φράγμα του το Μπαϊχετάν βρίσκεται στις επαρχίες Σετσουάν και Γιουνάν, πάνω στον ποταμό Γιανγκτσέ, και ξεκίνησε να παράγει ενέργεια, μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση. Το 2022 που θα λειτουργήσει πλήρως θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο παγκοσμίως από ισχύ, ύστερα από αυτό του φράγματος των Τριών Φαραγγιών, το οποίο βρίσκεται επίσης στην Κίνα, στον ποταμό Γιανγκτσέ.

Γερμανία: Μείωση εισαγωγών πετρελαίου

Οι εισαγωγές πετρελαίου από τη Γερμανία στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου μειώθηκαν 10,8% σε ετήσια βάση, καθώς η πανδημία έπληξε τον κλάδο, σύμφωνα με τα στοιχεία του γραφείου ξένου εμπορίου BAFA. Η Ρωσία αντιστοιχεί στο 35,5% των πετρελαϊκών εισαγωγών της Γερμανίας στη διάρκεια της περιόδου και ακολουθούν με 21,9% οι εισαγωγές από τη Βρετανική και Νορβηγική Βόρεια Θάλασσα. Οι εισαγωγές από χώρες-μέλη του OPEC συνέβαλαν με ποσοστό 15%.