Πανηγυρίζει ο Παύλος Πολάκης γιατί το Facebook ανακάλεσε την ποινή αποκλεισμού επτά ημερών στον λογαριασμό του. «Εζυγίσθη και εμετρήθη το κλίμα συμπαράστασης και διαμαρτυρίας που κατέκλυσε το Διαδίκτυο, το οποίο έλαβε σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά ως αίτημα Δημοκρατίας» πόσταρε. Αλλά στο ίδιο ποστ ευχαρίστησε έναν συνεργάτη και τον δικηγόρο του επειδή γνωστοποίησαν στην εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα στην Ελλάδα ότι θα προέβαινε σε νομικά μέτρα. Τι να βάρυνε άραγε περισσότερο στη ζυγαριά της φεϊσμπουκικής απόφασης; Προσωπικά θα πόνταρα στο δεύτερο.

Ταμείο

Εδωσε μια συνέντευξη στο France24 ο Κωνσταντίνος Μίχαλος όπου αποφάνθηκε πως τα 750 δισ. ευρώ του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης «δεν είναι επαρκή». Δεν εξεπλάγην. Ως νεοφώτιστος θαυμαστής του συριζαϊκού υποδείγματος είναι λογικό να θεωρεί ότι το εύκολο χρήμα πρέπει να είναι απεριόριστο – όταν θα χριστεί κι επισήμως συριζαίος θα ζητά, φαντάζομαι, να το παίρνουμε όλοι για να πίνουμε μαργαρίτες στις παραλίες.

Αντιγερμανισμός

Πιστεύει ότι θα έπρεπε να γίνει κούρεμα του χρέους. Πως η «σημερινή γερμανική Ενωση έχει πάψει να εξυπηρετεί τις αρχές της αληθινής Ευρωπαϊκής Ενωσης». Κι ότι «δυστυχώς οι Γερμανοί δεν αλλάζουν». Φιλική συμβουλή προς τον αγαπητό Νικήτα Κακλαμάνη: αν υπήρχε κενό εκπροσώπησης του αντιγερμανισμού στη χώρα, θα είχε σπεύσει πρώτος να το καλύψει υπό τους ήχους νταουλιών ο ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε οι συνθήκες μάλλον δεν είναι πρόσφορες για τέτοιου είδους λαϊκισμούληδες.

Ανησυχία

Η Ανγκελα Μέρκελ θέλει να χαρακτηρίσει η ΕΕ τη Μεγάλη Βρετανία «χώρα ανησυχίας» λόγω της μετάλλαξης Δέλτα και να μην επιτρέπεται η είσοδος τουριστών από τη χώρα στην Ενωση. Εμείς, όπως κι άλλες τουριστικές χώρες του Νότου αντιστεκόμαστε. Αλλά μεταξύ μας, όσο κι αν δεν μας αρέσουν για οικονομικούς λόγους αυτά που λέει, οφείλουμε να της αναγνωρίσουμε ότι έχει αποδειχθεί προνοητικότερη των περισσότερων ευρωπαίων ηγετών.