Σοκ για τον Στέφανο Τσιτσιπά στην πρεμιέρα του Γουίμπλεντον. Δύο εβδομάδες μετά την καταπληκτική του εμφάνιση στο Ρολάν Γκαρός και την παρουσία του στο τελικό της διοργάνωσης, ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Λονδίνο.

Ηττήθηκε από τον άσημο αμερικανό τενίστα Φράνσις Τιάφοου και μάλιστα χωρίς να πάρει σετ. Εχασε κατά σειρά τα τρία σετ με 6-4, 6-4, 6-3. Ο αμερικανός τενίστας έδειξε πιο φρέσκος σε σχέση με τον έλληνα αστέρα, πήρε από την αρχή τη θέση του οδηγού στο ματς και ο Τσιτσιπάς ήταν αναγκασμένος να ακολουθεί και να… κυνηγά. Κάπως έτσι, όσες φορές του δόθηκε η ευκαιρία να μπει στη διεκδίκηση ενός σετ δεν τα κατάφερε, με συνέπεια να φύγει απογοητευμένος και χαμένος από το γήπεδο με χόρτο του Γουίμπλεντον. Ισως μάλιστα η συγκεκριμένη επιφάνεια να ήταν το κλειδί για να έρθει η ήττα, καθόσον ο Στέφανος δεν έχει δώσει παιχνίδια στο γκαζόν αλλά μόνο στο χώμα σε αυτή τη σεζόν. Ο Τιάφοου, νούμερο 57 στον κόσμο έκανε την έκπληξη και ήταν μεγάλη. Οπως τεράστια ήταν και η νίκη, η σπουδαιότερη στην καριέρα του ηλικίας 23 ετών τενίστα.

Οπλο του αντιπάλου του Τσιτσιπά το καλό σερβίς και είναι χαρακτηριστικό πως στο δεύτερο σερβίς είχε ποσοστό επιτυχίας 67% που ήταν καλύτερο από το 42% του Στέφανου. Κατά τα λοιπά, ο Τσιτσιπάς είχε 35 winners και 22 αβίαστα. Τώρα, μένει στο Γουίμπλεντον για το διπλό, ενώ μπροστά του έχει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως και άλλα τουρνουά. Το αξιοσημείωτο είναι πως και το 2019 ο Τσιτσιπάς είχε αποκλειστεί νωρίς στο Γουίμπλεντον, από τον Τόμας Φαμπιάνο. Χθες, ο αγώνας κράτησε δύο ώρες.

Η Σάκκαρη λόγω της βροχής που ανέβαλε πολλά παιχνίδια, μεταξύ αυτών και το δικό της, δεν αγωνίστηκε χθες και αρχίζει σήμερα τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Αράντσα Ρους.