Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό των 152 αγνοουμένων στα συντρίμμια της 12ώροφης πολυκατοικίας στο Μαϊάμι. Κορυφώνεται η αγωνία και για τον 21χρονο ομογενή Ανδρέα Γιαννιτσόπουλο, με τους συγγενείς του να προσεύχονται για ένα θαύμα. Και ενώ πια οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται με ελάχιστες ελπίδες να βρεθεί κάποιος ζωντανός κάτω από τα ερείπια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε την Παρασκευή, αρκετοί αναρωτιούνται γιατί οι προσπάθειες προχωρούν τόσο αργά. Οι επικεφαλής διαβεβαιώνουν πως οι τοπικές ομάδες μαζί με τους εκπαιδευμένους από το Ισραήλ και το Μεξικό που κατέφθασαν για να βοηθήσουν κάνουν το καλύτερο δυνατόν.  

Οι κίνδυνοι τόσο για τους διασώστες όσο και για τους αγνοουμένους είναι μεγάλοι και υπαγορεύουν η όλη διαδικασία να γίνει αργά και προσεκτικά. «Υπάρχουν τοξικά χημικά που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά, καπνός και πολλοί άλλοι κίνδυνοι» εξήγησε ο γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο. «Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Ενα λάθος κομμάτι εάν μετακινηθεί μπορεί να καταρρεύσουν πολλά μπάζα κάπου αλλού και να προκαλέσουν τραυματισμό σε διασώστη ή να αποβούν μοιραία για κάποιον που παραμένει εγκλωβισμένος».  

Οι ειδικοί χρησιμοποιούν σκύλους, σόναρ, κάμερες και έχουν δημιουργήσει τάφρους για να μπορούν να κινούνται κάτω από τα μπάζα, περιέγραψε η δήμαρχος Ντανιέλα Λεβίν Κάβα. Κάθε κατάρρευση κτιρίου παρουσιάζει ξεχωριστές προκλήσεις, αλλά οι ειδικοί μαθαίνουν από την κάθε περίσταση και χρησιμοποιούν τις πληροφορίες στις επόμενες. «Είναι ένας πολύ επικίνδυνος δίκτυο καλωδίων που βρίσκεται σε αυτό το σημείο». «Υπάρχουν ακόμη πολλοί κίνδυνοι» δήλωσε ο Τζόζεφ Πφάιφερ, πρώην στέλεχος του Πυροσβεστικού Σώματος της πόλης της Νέας Υόρκης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έφθασαν στους Δίδυμους Πύργους μετά την τρομοκρατική επίθεση της  11ης Σεπτεμβρίου 2001. «Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην ασφάλεια και στη διατήρηση της ελπίδας για την εύρεση κάποιων αγνοουμένων».