Υστερα  από 1,5 χρόνο που οι πόρτες παρέμεναν ερμητικά κλειστές, ήρθε η ώρα τα γήπεδα να ανοίξουν ξανά, να αποκτήσουν φωνή, χρώμα και συναισθήματα. Μετά 1,5 χρόνο που ο κορωνοϊός στέρησε από τη ζωή των φιλάθλων την ευχαρίστηση να βλέπουν από κοντά τις αγαπημένες τους ομάδες, ήρθε η ώρα να πάρουν και πάλι πίσω τη ζωή τους. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες με κάθε επισημότητα την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ από τις 15 Ιουλίου, που σημαίνει πως οι ομάδες θα έχουν κόσμο στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια. Με… μέτρο φυσικά. Οι φίλαθλοι για να μπουν στα γήπεδα θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί. Ή να έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο και να έχουν αναπτύξει αντισώματα. Προνόμια για τους εμβολιασμένους.

Τα γήπεδα θα μπορούν να φιλοξενήσουν έως το 85% της χωρητικότητας, κάτι που δίνει ανάσα σε όλες τις ομάδες. Διότι με μεγαλύτερη άνεση θα μπορέσουν να πουλήσουν εισιτήρια διαρκείας και φυσικά να διαθέτουν τα εισιτήρια ανά αγώνα σε μεγάλο βαθμό, πολύ μεγαλύτερο από την αρχική σκέψη του 50%. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, πρόσβαση θα έχουν όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες. Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική, ενώ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους.

Η απόφαση ίσως φέρει και αντιδράσεις. Είναι κάτι που το συναντάμε καθημερινά, σε οποιονδήποτε χώρο δεν επιτρέπεται η είσοδος σε ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Προφανώς όμως θα αποτελέσει και ένα κίνητρο για πολλούς ώστε να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών, να κάνουν το εμβόλιο και να μπορέσουν να βρεθούν κοντά στις αγαπημένες τους ομάδες. Να επιστρέψει έτσι η κανονικότητα.