Τον νέο αναπτυξιακό νόμο για την προσέλκυση επενδύσεων, ο οποίος προβλέπει συνδυαστικές μορφές χρηματοδότησης, παρουσίασαν χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης.

Ο αναπτυξιακός νόμος «Ελλάδα 2.0», ο οποίος έρχεται να αντικαταστήσει τον Ν. 4399/16 (Α’ 117) περί ιδιωτικών επενδύσεων, θα αποτελεί για τα επόμενα χρόνια το βασικό θεσμικό πλαίσιο για την παροχή κρατικών ενισχύσεων στις ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα μας και στόχος είναι να αποτελέσει ένα ιδιαίτερα σημαντικό και ελκυστικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων και να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Εισάγει δώδεκα νέα καθεστώτα ενισχύσεων που θα επιτρέψουν στην επιχειρηματική κοινότητα να σχεδιάσει, να αναπτύξει και να υλοποιήσει τις πρωτοβουλίες της με σύγχρονες μορφές επενδύσεων σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Οπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, θα συμβάλει συνδυαστικά με τις λοιπές μορφές χρηματοδότησης στην ταχύτερη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας προς ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης.