Προετοιμάζεται η εγκατάσταση ενός πετρελαιαγωγού από την περιοχή του Πρίνου όπου ανακαλύφθηκε το πετρέλαιο ως την ακτή της Καβάλας, όπου θα εγκατασταθούν οι αποθήκες αργού πετρελαίου. Οι εργασίες για την εγκατάσταση του πετρελαιαγωγού θα αρχίσουν το Σεπτέμβριο. Οι αρμόδιοι μελετούν την περιοχή όπου θα ιδρυθή και δεύτερο διυλιστήριο πετρελαίου στη Βόρειο Ελλάδα.

ΤΕΧΝΗ, T.V. ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διχασμένες είναι οι γνώμες των ειδικών στη Μεγάλη Βρεταννία, αναφορικά με τον κίνδυνο που δημιουργεί η τηλεόραση για την τέχνη γενικά με το να καλλιεργή σ’ αυτή την ιλιγγιώδη κλίμακα την ψύχωση του ποδοσφαίρου κυρίως μεταξύ των νέων. Αλλοι υποστηρίζουν ότι η τηλεόραση αφαιρεί έδαφος από την τέχνη και το προσφέρει στο ποδόσφαιρο. Αλλοι, αντίθετα, υποστηρίζουν ότι πολύ περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν έργα τέχνης από την τηλεόραση παρά ποδόσφαιρο και ότι η μικρή οθόνη ενισχύει τις στρατιές των φίλων της τέχνης με νέους οπαδούς, που δεν είναι δυνατόν να υπολογισθούν σε αριθμούς. Κάτι που δεν φαίνεται να απασχόλησε τους Βρεταννούς είναι τούτο: Πόση ζημιά κάνει στην τέχνη η τηλεόραση με το να προβάλλη συνεχώς ό,τι κακόγουστο, κακότεχνο και άσχετο με την αληθινή αισθητική απόλαυση, κατασκεύασμα. Η παράλειψη αυτή λέει ασφαλώς πολλά.

ΑΘΑΝΑΤΕ ΤΣΙΦΟΡΕ!

Οι ελληνικές «ταινίες» που προβάλλουν τα τελευταία Σαββατοκύριακα ορισμένα κανάλια, μας θυμίζουν, με την «ποιότητά» τους, αυτό που είχε πη κάποτε ο αλησμόνητος φίλος μας Νίκος Τσιφόρος: «Αυτή η ταινία, αν δεν πάρη το “Οσκαρ”, το “Μόσχαρ” θα το πάρη οπωσδήποτε!».

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ;

«Τι ανθυγιεινό πράγμα η ζωή! Οποιος ζη, πεθαίνει!» (Μη μας ρωτάτε, δε θυμόμαστε).

ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΤΟΥΣ!

Καμμία συγκίνηση, καμμία λύπη για το διαζύγιο του Ρίτσαρντ Μπάρτον και της Λιζ Ταίηλορ. Οι δύο ηθοποιοί, ανεξάρτητα από την αξία τους στον χώρο του κινηματογράφου, είχαν προκαλέσει σ’ όλο τον κόσμο το δημόσιο αίσθημα, με τις χίλιες δυο παραξενιές τους, με την αντικοινωνικότητά τους, την αδιαφορία τους γενικά για το παγκόσμιο δράμα, με τη μανία της επιδείξεως και της καλοζωίας – κόττερα βασιλικά, κοσμήματα που τα φρουρούσαν ακριβοπληρωμένοι ντετέκτιβς, κι ύστερα τσακωμοί, ακόμα και μεθύσια. Αν αυτό το διαζύγιο τους βοηθήσει να κάνουν μια ενδοσκόπηση, θα έχη μία ακόμα χρησιμότητα.