Την ώρα που η Αστυνομία παρουσίαζε τους δύο κλεμμένους πίνακες της Εθνικής Πινακοθήκης, ένας αστυνομικός δεν στερέωσε καλά το έργο του Πικάσο, το οποίο έπεσε στο πάτωμα. Ατσαλο και ερασιτεχνικό; Προφανώς. Δεν νομίζω όμως να έχουμε συχνά εμπειρία εξάρθρωσης κυκλωμάτων κλοπής έργων τέχνης ώστε οι αστυνομικοί να μοιάζουν με τους ντετέκτιβ στο «Λουπέν». Αυτό όμως κινητοποίησε την κοροϊδευτική διάθεση διαφόρων κατά της Αστυνομίας. Μέχρι και ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ανάρτηση στο Τwitter! Για κάτι ασήμαντο, που έγινε προσπάθεια να επισκιάσει την αστυνομική επιτυχία της ανεύρεσης των δύο σημαντικών κλοπιμαίων (από τα τρία που είχαν κλαπεί).

Η βουλεύτρια Κατερίνα Νοτοπούλου έγραψε χθες ένα μήνυμα στο Instagram για τους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης (σαν αυτά που βλέπουμε στις λεζάντες των φωτογραφιών της, οι οποίες δημοσιεύονται σε αυτή τη σελίδα) χρησιμοποιώντας την εξεζητημένη (αλλά όχι λάθος) λέξη «ξενοδοχία». Της την έπεσαν, λοιπόν, οι γλωσσαμύντορες των κοινωνικών δικτύων, που πιστεύουν ότι κάθε βουλευτάκος επαρχίας πρέπει να είναι μαζί ο Κριαράς κι ο Τριανταφυλλίδης. Τόσα χρόνια θητεία στο πολιτικό κιτς, την πρόσεχα μόνο εγώ. Κι όταν είπε κάτι εξίσου αφελές με τρόπο σωστό και σοφολογιότατο, νοτοπουλικά δηλαδή, της την έπεσε η αστυνομία της ορθότητας.

Ψυχραιμία, παιδιά. Η πολιτική ζωή, η ασφάλεια, η τέχνη δεν κινδυνεύουν από την ανθρωπινότητα των λειτουργών τους. Αφιππεύσατε από τη σέλα του κήνσορα.