Τιμοκαταλόγους σε γραφή Braille αναλαμβάνει να φτιάξει για τα εστιατόρια και τα καφέ της χώρας ο Φάρος Τυφλών. Με τον τρόπο αυτόν επιχειρεί να συμβάλει στην εφαρμογή της υπουργικής απόφασης που υποχρεώνει όλα τα καταστήματα μαζικής εστίασης να διαθέτουν τιμοκαταλόγους κατάλληλους για άτομα με προβλήματα όρασης. Πρόκειται για την υπουργική απόφαση 91354 του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η οποία στοχεύει στην παροχή αυτονομίας και ισότιμης ενημέρωσης για τις τιμές των καταστημάτων σε τυφλούς πελάτες.

Οπως έγινε γνωστό, την ευθύνη για την παραγωγή των συγκεκριμένων τιμοκαταλόγων αναλαμβάνει ο Φάρος Τυφλών Ελλάδας μέσω του Επαγγελματικού Εκτυπωτικού Τμήματος Braille. Ο φορέας, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς για την αναπηρία της τυφλότητας πανελλαδικά από το 1946, φέρει την τεχνογνωσία, τον εξοπλισμό αλλά και την εμπειρία για να το πράξει λόγω της μακροχρόνιας συνεργασίας του με καταστήματα όλης της χώρας για σχετικές εκτυπώσεις.

Ο Φάρος Τυφλών καλεί όποιον επιθυμεί να λάβει πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία τιμοκαταλόγων στη γραφή Braille να επικοινωνεί με τη γραμματεία του στο τηλέφωνο 210-9415.222 τις καθημερινές από τις 7.30 ως τις 14.30.

Υπενθυμίζεται ότι ο κώδικας Braille είναι το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών που έλαβε το όνομά του από τον εφευρέτη του Louis Braille και αποτελείται από ανάγλυφα σημεία τα οποία αντικαθιστούν το γραμματικό αλφάβητο.