Τελικά, ποιος πήρε την απόφαση να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους; Ο Νίκος Σύψας είπε πως η Επιτροπή ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο και ο Αδωνις Γεωργιάδης πως καμία απόφαση δεν λαμβάνεται χωρίς την Επιτροπή. Με (δημόσιες) διαφωνίες σαν κι αυτή μπορεί κανείς να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα. Οπως, για παράδειγμα, γιατί από ένα σημείο και μετά κανένας δεν άκουγε ούτε τις προτροπές των λοιμωξιολόγων ούτε αυτές της κυβέρνησης.  

Στόχοι

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσε το φιλοθεάμον κοινό ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, είναι η νίκη στις επόμενες εκλογές. Δύο εξηγήσεις υπάρχουν για την τόσο μεγάλη απόκλιση της συριζαϊκής λογικής από την πραγματικότητα: είτε στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν κάτι που δεν ξέρει κανένας άλλος, πράγμα μάλλον απίθανο, είτε είναι οπαδοί του Πάουλο Κοέλιο και θεωρούν πως επειδή θέλουν κάτι πάρα πολύ, το Σύμπαν θα συνωμοτήσει για να το αποκτήσουν. Σύντροφοι, το Σύμπαν έχει κοτζάμ πανδημία να ασχοληθεί, πάρτε σειρά.

Εμβολιασμός

Τη δεύτερη δόση του AstraΖeneca έκανε χθες η Νάντια Γιαννακοπούλου. Και μπράβο της, γιατί έχει αξία και οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης να δίνουν το καλό παράδειγμα. Στο ΚΙΝΑΛ γενικά έχουν εμβολιαστοί όλοι, μικροί-μεγάλοι, αλλά μάλλον χρειάζονται μία δόση ακόμα. Οχι ενάντια στον κορωνοϊό, αλλά ενάντια στη συριζίτιδα που βρίσκεται σε έξαρση στα αντιπολιτευόμενα κόμματα, ειδικά τους θερινούς μήνες, και ξυπνά ορέξεις για κυβερνήσεις συνεργασίας.

Διακοπές

Ο Αντερσον Κούπερ, από τους πιο γνωστούς (αριστερούς) δημοσιογράφους που έχει το CNN, βρίσκεται αυτές τις μέρες στα ελληνικά νησιά παρέα με τον Τζεφ Μπέζος της Amazon – μαζί δείπνησαν την Κυριακή με το ζεύγος Μητσοτάκη. Αυτά μπορεί να τα κάνει γιατί σαν τις ΗΠΑ δεν έχει: Αν ο Κούπερ ήταν Ελληνας και ταξίδευε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με κάποιον αντίστοιχο Μπέζος για να περάσει τις διακοπές του, την επόμενη μέρα θα τον κρεμούσαν στα μανταλάκια ως υπάλληλο.