Ο Καπέλο έχει εντυπωσιαστεί με τον νεαρό Ισπανό Πέδρι: «Την πρώτη φορά που είδα τον Μέσι να παίζει είπα πως πρόκειται για φαινόμενο. Ας πούμε πως και ο Πέδρι, ως μέσος, μπορεί να είναι το ίδιο. Ποτέ δεν έχω δει 18χρονο παίκτη με τέτοια προσωπικότητα και ποιότητα όπως έχει ο Πέδρι. Εχει εντυπωσιακή σιγουριά. Εκτός του ότι δουλεύει σκληρά, τρέχει, αμύνεται, επιτίθεται. Είναι εκπληκτικός».

Οι παίκτες των δύο πρώτων ημιφιναλίστ προπονήθηκαν χθες για πρώτη φορά με τη Uniforia Finale, την μπάλα που σχεδίασε η Adidas για να χρησιμοποιηθεί στους δύο ημιτελικούς και στον τελικό.  

Το υγειονομικό πρωτόκολλο των Βρετανών καθιστά απαγορευτικό το ταξίδι των Ιταλών και των Ισπανών στο Γουέμπλεϊ. Οι δύο ομάδες καλούν τους συμπατριώτες τους που έχουν μεταναστεύσει στο Ηνωμένο Βασίλειο να τους συμπαρασταθούν, όπως έγινε με τους Αγγλους όταν έπαιξαν στο Ολίμπικο της Ρώμης. «Είναι άδικο που δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι από την Ισπανία και την Ιταλία. Ομως είναι ξεκάθαρο πως είναι καλύτερο να παίζεις μπροστά σε κοινό παρά σε πολύ λίγο κόσμο, είναι η ομορφιά του αθλήματος» ήταν το σχόλιο του εκλέκτορα των Ιταλών Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Η ισπανική ομοσπονδία εγκαινίασε χθες καμπάνια για τους φίλους της εθνικής ομάδας που ζουν στην Αγγλία για να πάνε στο Γουέμπλεϊ με το σύνθημα «Σας χρειαζόμαστε». «Είναι πιο σημαντικό από ποτέ όλοι οι Ισπανοί που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να υποστηρίξουν την Ισπανία σε μια τόσο σημαντική στιγμή και σε ένα παιχνίδι από το οποίο θα κριθεί η πρόκριση στον μεγάλο τελικό» έγραφε χθες στην ιστοσελίδα της η ισπανική ομοσπονδία.