Δεν ημπορούσε να υπάρξει σκέψις περισσότερον ατυχής από αυτήν που εκράτησεν εις ωρισμένους «αρμοδίους» να αυξήσουν την τιμήν του τραμ, του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και ωρισμένων λεωφορείων. Με την πιστωτικήν της πολιτικήν η Κυβέρνησις ενέκρωσε κυριολεκτικώς την αγοράν προς τον σκοπόν να επιτύχη, όπως ισχυρίζεται, πτώσιν των τιμών συνεπεία διαθέσεως των υφισταμένων αποθεμάτων. Αλλ΄ενώ αυτή η πτώσις αποτελεί  ακόμη μίαν αβέβαια πρόβλεψιν, η σχεδιαζόμενη αύξησις των εισιτηρίων θα αποτελή άμεσον και οδυνηράν πραγματικότητα δι΄όλους τους εργαζομένους. Η κίνησις με την έκτασιν που προσέλαβεν η Αθήνα και τα προάστειά της, απορροφά σημαντικόν ποσοστόν των εισοδημάτων των εργαζομένων και των μικροαστικών τάξεων. Δεν αποτελεί συνεπώς παρονυχίδα η αύξησις της τιμής των εισιτηρίων, αλλά δυσβάκτακτον δια τους περισσοτέρους επιβάρυνσιν. Και η Κυβέρνησις θα έπρεπε να αντιληφθή ότι δεν αρκεί να «συμπιέζη» τας τιμάς εις το χαρτί, πρέπει να τας συμπιέζη και εν τη πράξει και όχι να τας αυξάνη η ιδία.

ΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ ΔΙΑ

ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Μακάριος μετά του προεδρείου της Πανελληνίου Συνομοσπονδίας Οπλαρχηγών το οποίον επισκέφθη χθες και διεδήλωσε προς τον Κύπριον Εθνάρχην την συμπάθειαν και συμπαράστασιν των μελών της Συνομοσπονδίας εις τον ενωτικόν αγώνα των Κυπρίων.

ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΝ

ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Τα προεδρεία των τραυματιών των πολέμων 1940-49 κατά την χθεσινήν επίσκεψίν των εις τον προεδρεύοντα της κυβερνήσεως κ. Βενιζέλον, μετά του οποίου συνειργάσθησαν δια την επίλυσιν του στεγαστικού προβλήματος των τραυματιών.

ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΘΟΥΣ;

Ο Αϊζενχάουερ θα ήθελε ν΄αντικαταστήση οριστικά το στρατιωτικό δίκωχον με τον υψηλόν πίλον του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι γνωστοί οι ευσεβείς πόθοι του Στάλιν. Ο ευσεβής πόθος… των άλλων είναι να τον έβλεπαν ν΄αντικαταστήση τις μπόττες του ψυχρού πολέμου με τις ζεστές παντούφλες του ειρηνικού νοικοκύρη.