Το τέλος των δικαιολογητικών για τη μεταβίβαση ακινήτων (έως τώρα απαιτούνταν τουλάχιστον είκοσι!) είναι μια θεσμική τομή που μόνον θετικά μπορεί να διαβαστεί. Δεν είναι μόνον πως ο πολίτης γλιτώνει κόστος και χρόνο. Δεν είναι μόνον πως και το κράτος βγαίνει κερδισμένο από αυτό. Είναι πως και για πρώτη φορά στη νεοελληνική Ιστορία, η Δημόσια Διοίκηση γίνεται φιλική στον πολίτη και όχι εχθρός του.
Οι ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις, αλλά και όλα όσα έχουν επιτευχθεί ή αναμένονται, αποτελούν μια μορφή πραγματικής ψηφιακής επανάστασης που αντανακλά και σε ένα καλύτερο και πιο ευέλικτο κράτος. Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση δεν είναι εξάλλου και ευτυχώς και για την Ελλάδα μια άσκηση επί χάρτου ή γενικές διακηρύξεις βερμπαλισμού. Είναι ο νέος κινητήρας της Ιστορίας που ήδη μεταβάλλει τη ζωή και την καθημερινότητα αφήνοντας πίσω καφκικές ιστορίες χαρτούρας, αχαλίνωτης γραφειοκρατίας και κωλυσιεργιών. Είναι θέμα χαμηλότερου κόστους μα και ποιότητας ο νέος εκσυγχρονισμός που δρομολογείται και πιστώνεται στα θετικά της σημερινής κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού της. Κάτι ακόμη: διευκολύνεται έτσι ο έλεγχος και από τις φορολογικές Αρχές σε μια κατεύθυνση δικαιοσύνης και ισονομίας για τους πολίτες.
Ο νέος κόσμος είναι εδώ και μέρα μέρα τα ψηφιακά άλματα θα είναι σύμμαχοι μιας καλύτερης ποιότητας ζωής και συνεργασίας πολίτη και πολιτείας. Ο ταχύτατος συγχρονισμός δεξιοτήτων, ψηφιακών επιτευγμάτων και επιτελικού σχεδίου για το κράτος αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εν εξελίξει μεταρρυθμίσεις στη χώρα.