H αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, τα νέα μέτρα που έρχονται μετά απ’ όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, οι αυστηρές συστάσεις από πλευράς κυβέρνησης προς τους πολίτες φέρνουν στο επίκεντρο και τον αθλητισμό. Και την επικείμενη επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ αλλά και των υπόλοιπων αθλημάτων. Πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως στα γήπεδα θα επιτρέπεται το 85% της χωρητικότητας και όσοι εισέρχονται σε αυτά θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Με αρκετούς συνδέσμους οργανωμένων οπαδών να εκφράζουν την αντίθεσή τους και την Original να κάνει γνωστό πως για πρώτη φορά δεν θα διαθέσει διαρκείας, αφού δεν μπορεί να ξεχωρίσει τους φιλάθλους σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Μετά τα τελευταία δεδομένα, αλλάζουν και τα δεδομένα γύρω από τα γήπεδα, όχι όμως σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οι εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό θα είναι η μείωση του ποσοστού φιλάθλων κατά 10% απ’ ό,τι αρχικά είχε εξαγγελθεί, κάτι φυσικά που θα φέρει νέα δεδομένα για τις ομάδες και για τα εισιτήρια διαρκείας που θα κληθούν να βγάλουν στην αγορά. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί κάνουν λόγο για 75% της χωρητικότητας, με δεδομένο πως κάθε φίλαθλος που θα θέλει να πάει στο γήπεδο θα πρέπει απαραιτήτως να έχει εμβολιαστεί πλήρως. Διαφορετικά δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στις εξέδρες.

Επιπλέον στις εξέδρες θα μπορούν να βρεθούν και παιδιά, τα οποία είναι ανεμβολίαστα σε ποσοστό 5% (αρχικά δεν είχε προβλεφθεί συγκεκριμένο ποσοστό), αλλά θα πρέπει να έχουν κάνει self test. Μένει πλέον να δούμε τι θα προκύψει επίσημα, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο από εδώ και στο εξής, με δεδομένο πως τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξάνονται και χθες ήταν ακόμα περισσότερα, ξεπερνώντας τα 2.000. Ανάλογα με την πορεία του κορωνοϊού θα έρχονται και οι αποφάσεις ειδικών και κυβέρνησης που θα αφορούν και τον αθλητισμό.