Ο αρχηγός Χάρι Κέιν επιμένει πως η Αγγλία πρέπει να παραμείνει στη σωστή πλευρά της ιστορίας επαναλαμβάνοντας πως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα.

«Θα είναι μια καταπληκτική περίσταση και είμαι εξαιρετικά περήφανος που ηγούμαι των συμπαικτών μου, ανεξάρτητα αν γράφουμε ιστορία ή δεχόμαστε το πρώτο μας γκολ. Οσο πλησιάζει ο τελικός είμαι βέβαιος πως θα ξεκινήσει ο ενθουσιασμός αλλά και τα νεύρα. Θα είναι μια ξεχωριστή ημέρα, θα υπάρχει ένας νικητής και ένας ηττημένος και θα πρέπει να βεβαιωθούμε πως θα είμαστε στη νικηφόρα πλευρά», δήλωσε ο Κέιν. Ο επιθετικός της Τότεναμ ήταν ο παίκτης που πέτυχε στην παράταση το νικητήριο γκολ, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Σμάιχελ στο πέναλτι που εκτέλεσε.

«Κάποιες φορές ο τερματοφύλακας πέφτει στη σωστή γωνία και για να είμαστε δίκαιοι, το πέναλτι που εκτέλεσα δεν ήταν το ίδιο καλό με αυτά που χτυπούσα στο παρελθόν. Ημουν τυχερός που είδα την μπάλα να επιστρέφει πίσω, έτσι είναι το ποδόσφαιρο». Η UEFA στο μεταξύ ξεκίνησε διαδικασίες κατά της αγγλικής ομοσπονδίας γιατί ένας ανόητος φίλαθλος σημάδεψε το πρόσωπο του Σμάιχελ με λέιζερ τη στιγμή που εκτελούσε το πέναλτι ο Χάρι Κέιν. Επίσης γιατί αποδοκιμάστηκε ο εθνικός ύμνος της Δανίας και γιατί άναψε ένα καπνογόνο.