Μάχη με τις φλόγες έδωσαν το Σαββατοκύριακο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές, καθώς πύρινα μέτωπα απείλησαν για ακόμη μια φορά τη χώρα. Μεγάλες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στον Βαρνάβα Αττικής και το μεσημέρι της ίδιας μέρας στα Στύρα Ευβοίας ενώ από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής, σε διάστημα 24 ωρών, σημειώθηκαν 123 αστικές και 64 δασικές πυρκαγιές. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου φωτιές ξέσπασαν επίσης, μεταξύ άλλων, στην Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο, τη Νικήτη Χαλκιδικής και τη Βούλα Αττικής.

     Στον Βαρνάβα, ο οικισμός εκκενώθηκε προληπτικά, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιστρατεύτηκαν 67 πυροσβέστες, 16 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρο τμήμα, το μηχανοκίνητο τμήμα, καθώς και πέντε ελικόπτερα, έξι αεροσκάφη και το ρωσικό Beriev Be-200 που μπορεί να μεταφέρει 12 τόνους νερού.

     Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης στήθηκε και στα Στύρα, όπου εκκενώθηκαν οι οικισμοί Νημποριό και Καγκαδαίοι. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά κατέκαψε περίπου 3.500 στρέμματα αγροτοδασικής γης ενώ, όπως έγινε γνωστό, ως υπαίτιος συνελήφθη ένας 53χρονος χωματουργός, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε από το γερανοφόρο όχημα του 53χρονου, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες εν ώρα εργασιών στο δάσος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.