Προφανώς και δεν έχει την πίεση χρόνου που αισθάνονται οι Ευρωπαίοι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Αρης. Δεν μπορεί, όμως, να παραβλεφθεί πως τούτη την ώρα ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται ουραγός (αριθμητικά) στις προσθήκες. Μεταξύ των 14 ομάδων της Super League 1 μόνο το Τριφύλλι έχει περιοριστεί μέχρι τώρα σε μία μεταγραφική κίνηση. Πέραν του δεξιού μπακ Γιάννη Κώτσιρα ουδέν. Σύμφωνα με το μεταγραφικό πλάνο ο κόουτς Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει άμεσα έναν στόπερ και έναν αμυντικό χαφ (ει δυνατόν πριν αναχωρήσουν οι Πράσινοι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία την Κυριακή 18 Ιουλίου), ενώ έχει κυκλώσει για ενίσχυση τις θέσεις του εξτρέμ και του τερματοφύλακα. Απομένει να φανεί τι θα προκύψει από το ΠΑΟ… βραδέως.

Τον Παναθηναϊκό προσπέρασε εσχάτως σε αριθμό μεταγραφών και ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί είχαν κολλήσει στην προσθήκη του στόπερ Τριαντάφυλλου Πασαλίδη, αλλά απέκτησαν τον ολλανδό επιθετικό Φαν Ντάινεν και έχουν κλείσει και τον εξτρέμ Μπρους Καμάου (Αυστραλό με καταγωγή από Κένυα) που αποχαιρέτησε τη Γουέστερν Σίδνεϊ Γουόντερερς για να μεταπηδήσει στην Κρήτη.

Ακόμη και ο Αρης που κινήθηκε υπό τον φόβο να μπλοκάρει τις κινήσεις του το CAS (για την υπόθεση Ντουρμισάι) πρόσθεσε ήδη στο ρόστερ του τον βραζιλιάνο τερματοφύλακα Ντένις, τον βόσνιο winger Ιζέτ Χαΐροβιτς, ενώ έφερε στην Ελλάδα τον 30χρονο σενεγαλέζο κεντρικό μέσο Μπαντού Εντιαγέ και έπεται ο βραζιλιάνος στόπερ Φαμπιάνο Λέισμαν.

Από την ακαδημία

Ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού αντίθετα είναι πιο πίσω. Οι Πράσινοι κυρίως προωθούν παιδιά της ακαδημίας που μπορούν να στελεχώσουν και τον ΠΑΟ Β’ που θα μετέχει στη Super League 2. Επαγγελματικό συμβόλαιο έως το 2023 υπέγραψαν εσχάτως ο δεξιός μπακ Γιώργος Τουρκοχωρίτης (12/1/2002) και ο στόπερ Γιώργος Σιδεράς (20/5/2002).