Aυτό που γινόταν το βράδυ της Δευτέρας στο Μικρολίμανο ήταν απίστευτο. Κόσμος, πάρα πολύς κόσμος στην όμορφη αυτή, ειδυλλιακού τύπου θα λέγαμε περιοχή του Πειραιά. Τα εστιατόρια και οι γνωστές ψαροταβέρνες ήταν γεμάτες από πελάτες. Ανθρώπους κάθε ηλικίας οι οποίοι απολάμβαναν φρέσκο ψάρι κοντά στη θάλασσα. Τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές έξω από τα δημοφιλή ψαροφαγικά spots, οι παρκαδόροι έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να δώσουν την καλύτερη λύση, τα γκαρσόνια μετέφεραν τεράστιους δίσκους με εδέσματα και μπουκάλες με παγωμένο κρασί. Υπάρχει αλήθεια τίποτα καλύτερο όταν η θερμοκρασία έχει χτυπήσει κόκκινο από ένα δείπνο δίπλα ακριβώς στη θάλασσα; Το μενού γνωστό και ιδιαίτερα δημοφιλές. Ψάρι, σαλάτες και κρασί που συνοδεύονταν από πάγο. Τα μεταλλικά «κουβαδάκια» με τα παγάκια, πήγαιναν και έρχονταν με τέτοια ταχύτητα που κάπου έχανες τον… λογαριασμό.

Τουρίστες υψηλού βεληνεκούς…  

Οι ξένοι πελάτες έδειχναν ενθουσιασμένοι από τις γευστικές προτάσεις των εστιατορίων στο Μικρολίμανο. Κάποιες παρέες έλεγαν ότι αν και πρώτη ημέρα της εβδομάδας, που συνήθως οι άνθρωποι δεν βγαίνουν, υπήρχε πολύ μεγάλη κίνηση. Ηταν εκεί όμως πολλοί τουρίστες που η τσέπη τους «αντέχει» σε υψηλούς λογαριασμούς. Κάποια σκάφη λικνίζονταν πάνω στα σκοτεινά νερά, αρκετές όμως θέσεις ήταν κενές καθώς όπως πληροφορηθήκαμε έχουν παραμείνει στις Σπέτσες και την Υδρα από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Η ζέστη είναι φοβερή, ευκαιρία για μίνι αποδράσεις πριν ξεκινήσουν οι κανονικές, πολυήμερες διακοπές. Η Αθηναϊκή Ριβιέρα λοιπόν στα καλύτερά της (Από Πειραιά μέχρι Σούνιο).

Δείπνο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε το δείπνο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στην Ολυμπιακή Ομάδα Ιστιοπλοΐας του Τόκιο. Οι έλληνες αθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν στους Olympic Games στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, απόλαυσαν πριν από το μακρινό ταξίδι μια βραδιά σε ειδυλλιακό σκηνικό. Εκεί ήταν η πρόεδρος ΕΙΟ Νίκη Αναστασίου, ο α’ αντιπρόεδρος Στέφανος Χανδακάς, ο έφορος Εθνικών ομάδων Δημήτρης Χριστοφόρου κ.ά. Αθλητές, προπονητές, παράγοντες, σύσσωμη η οικογένεια της Ιστιοπλοΐας σε ένα δείπνο με αισιόδοξα μηνύματα και ευχές για πολλά μετάλλια…