Ο πολύπαθος Ηρακλής βρίσκεται σε τροχιά επανόδου στη Super League 2 μέσω Χαλκιδικής. Το πρώτο βήμα για την εξαγορά του ΑΦΜ της Τρίγλιας πραγματοποιήθηκε με την ώθηση του κόσμου.

Απαραίτητη προϋπόθεση – άλλωστε – για να κλείσει το deal ήταν η συγκέντρωση 150.000 ευρώ. Ο ΓΣ Ηρακλής κατέβαλε προκαταβολικά 50.000 στον μεγαλομέτοχο της Τρίγλιας Στράτο Ευγενίου και εναπόθεσε τις ελπίδες για το υπόλοιπο ποσό στο υστέρημα των φιλάθλων. Οργανώθηκε έρανος μέσω τραπεζικού λογαριασμού και ο άθλος έγινε παρά την πίεση του χρόνου. Με τις πλάτες του κόσμου καλύφθηκε εντός προθεσμίας το ποσό για την εγγυητική επιστολή.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα; Βάσει του νέου αθλητικού νομοσχεδίου οι ΠΑΕ που θα μετέχουν στη νέα Super League 2 (συγχωνεύεται με τη Football League στην οποία αγωνίστηκε η Τρίγλια Χαλκιδικής το 2020-21) πρέπει να έχουν μετοχικό κεφάλαιο 350.000 ευρώ. Επ’ αυτού εγγυήθηκε ο Στράτος Ευγενίου διευκρινίζοντας μάλιστα ότι την τελευταία σεζόν το αντίστοιχο ποσό ανερχόταν στις 30.000.

Οπερ σημαίνει ότι η ομάδα θα πληροί τις οικονομικές προϋποθέσεις (θα χρειαστεί να κατατεθεί και πόθεν έσχες) για να μετέχει στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία. Θα έχει, όμως, ακόμη ανοικτούς λογαριασμούς με τον σημερινό μεγαλομέτοχο της Τρίγλιας Στράτο Ευγενίου. Οπότε το βασικό ζητούμενο είναι να βρεθεί ένας επενδυτής που θα αναλάβει μία ομάδα η οποία θα μετονομαστεί σε Ηρακλής, θα αγωνίζεται στο Καυτανζόγλειο (εκτός αν κριθεί ότι δημιουργεί σύνδεση με την παλιά χρεωμένη ΠΑΕ) και δεν θα κουβαλάει τα οικονομικά βαρίδια του παρελθόντος.

Ο Γηραιός, πάντως, θα πρέπει να κοιτάξει και στον καθρέπτη του. Είναι πράγματι η μοναδική ομάδα που υποβιβάστηκε τρεις φορές από τα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου για εξωαγωνιστικούς λόγους (1980, 2011, 2017).

Από την άλλη προσπαθεί κατ’ επανάληψη να επανέλθει με όχημα άλλους συλλόγους. Τον Γενάρη του 2012 συγχωνεύτηκε με την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, το 2020 συνενώθηκε με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων και εν έτει 2021 προχωράει το πρότζεκτ απορρόφησης της Τρίγλιας Χαλκιδικής.