Η σύγκλητος του πανεπιστημίου κατήρτισε πρότασιν σχεδίου νόμου την οποίαν θα υποβάλη εις το υπουργείον Παιδείας, τροποποιούσαν τας διατάξεις του οργανισμού, σχετικώς με την εισαγωγήν φοιτητών εις το πανεπιστήμιον. Δια της προτάσεως καθορίζονται αυστηρόταται εισιτήριοι εξετάσεις εις όλας τας σχολάς του πανεπιστημίου, οριζομένου ως κατωτέρου βαθμού μεγαλειτέρου του μέχρι τούδε ισχύοντος.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΦΑΚΟΥ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Σκηναί από τας τελευταίας ταραχάς εις το Αμστερνταμ. Η αστυνομία επιτίθεται εναντίον των κομμουνιστών, οι οποίοι έχουν εγείρη οδοφράγματα. Αι ταραχαί αι οποίαι είχον κοπάση επί τινάς ημέρας ήρχισαν εκ νέου βιαιότεραι.

ΠΟΣΑ ΨΑΡΙΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ

ΚΑΤ’ ΕΤΟΣ

Δεκαπέντε δισεκατομμύρια χιλιόγραμμα ζυγίζουν τα ψάρια που καταβροχθίζουν κατ’ έτος οι κάτοικοι της υδρογείου. Η μεγαλειτέρα κατανάλωσις γίνεται εις την Ιαπωνίαν με 4 δισεκατομμύρια χιλιόγραμμα ψαριών. Ερχονται κατόπιν αι Ηνωμέναι Πολιτείαι με 1 δισεκατομμύριον 500 εκατομμύρια κιλά, η Ρωσσία με 1 δισεκατομμύριον 400 εκατομμύρια, η Αγγλία με 1 δισεκετομμύριον και η Νορβηγία με 1 δισεκατομμύριον.

ΕΙΔΙΚΟΝ ΕΝΔΥΜΑ

ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑΝ

Οι αεροπόροι δεν φροντίζουν μόνον να τελειοποιούν τας ιπταμένας μηχανάς των, αλλά και τα αεροπορικά κοστούμια των. Ο Αμερικανός Γουίλεϊ Ποστ όστις θα συμμετάσχη της πτήσεως από Λονδίνου εις Μέλμπουρν κατεσκεύασε μίαν ειδικήν ενδυμασίαν, που θα του χρησιμεύση όταν θα ευρεθή εις το ύψος της στρατοσφαίρας. Οπως φαίνεται εις την φωτογραφίαν μας, το κοστούμι αυτό, που μοιάζει με σκάφανδρον, είνε από λάστιχο και εφωδιασμένο με ντεπόζιτο οξυγόνου.

ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

– Ο ντε Σαιν Ζερμαίν έλεγε κάποτε εις τον βασιλέα Λουδοβίκον 16ον: «Δια να ημπορής να εκτιμάς τους ανθρώπους δεν πρέπει να είσαι ούτε υπουργός, ούτε αστυνόμος». – «Ούτε βασιλεύς» προσέθεσεν ο Λουδοβίκος.

– Ο Φρειδερίκος όταν ήτο νέος αγαπούσε τους πιθήκους και είχεν ολόκληρο κοπάδι. Στον κάθε πίθηκο είχε δώση ένα όνομα. Ο ένας ήταν καγκελλάριος, ο άλλος αυλάρχης, ο άλλος σύμβουλος. Μίαν ημέραν εφώναξε τον σύμβουλόν του. Κατά σύμπτωσιν, ευρίσκετο εις τον αντιθάλαμον ένας εκ των συμβούλων του πατρός του. Αυτός μόλις άκουσε ότι τον καλούν εμπήκε μέσα. Ο Φρειδερίκος του είπε: «Δεν εκάλεσα εσάς αλλά τη μαϊμού μου, δεν πειράζει όμως, περάστε, είνε το ίδιο».