Πανευτυχής Παππάς

Ο Νίκος Παππάς εμφανίστηκε να υπερασπίσει τον εαυτό του με τζιν πουκάμισο, πάντοτε χωρίς γραβάτα, και σκούρο σακάκι, πανευτυχής όπως δήλωνε. Πανευτυχής που παραπέμπεται για ένα πλημμέλημα, αυτό της παράβασης καθήκοντος, κάνοντας τον Μάκη Βορίδη που τον άκουγε από την τηλεόραση να πει «πρώτη φορά βλέπω πολιτικό που παραπέμπεται να είναι τόσο ευτυχισμένος». «Λες και αθωώθηκε από τα αποδυτήρια, πριν ακόμα αρχίσει η ψηφοφορία», έλεγαν άλλοι νεοδημοκράτες βουλευτές, που όσοι ήταν νομικοί, επεσήμαναν ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο κ. Παππάς μπορεί να επιφέρει ποινή φυλάκισης έως πέντε χρόνια. Ισως για αυτό να ήταν τόσο χαρούμενος, συμπλήρωσε ο Βορίδης.

Αδεια έδρανα

Δεν υπήρχε υπουργός στα κυβερνητικά

έδρανα και οι περισσότεροι βουλευτές στην αίθουσα ήταν του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνον όταν μιλούσαν βουλευτές από άλλα κόμματα, όπως για παράδειγμα ο Θάνος Πλεύρης, έβγαιναν από την αίθουσα για ένα τσιγαράκι στο υπαίθριο κι έναν καφέ.

Το παράδειγμα Πολάκη

Πάντως παρά την κάθοδο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, οι βουλευτές της ΝΔ απαντούσαν σε κάθε πρόκληση. Για παράδειγμα όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι το 90% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί, θέλοντας προφανώς να δείξει ότι αδίκως παίρνει η κυβέρνηση μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, οι βουλευτές της ΝΔ δεν έχασαν την ευκαιρία και του φώναξαν: «Ο Πολάκης δεν εμβολιάστηκε» ή «στο 10% των ανεμβολίαστων υγειονομικών πρόεδρε είναι και ο Πολάκης».

«Πες ονόματα…»

Οταν ο Τσίπρας αναφέρθηκε ξαφνικά στο σκάνδαλο Novartis, λέγοντας ότι χρηματίστηκαν γιατροί και πολιτικοί, ακούστηκε η φωνή του Θανάση Πλεύρη να του φωνάζει επίμονα: «Πες ονόματα, ονόματα, πες ονόματα πολιτικών», χωρίς όμως ο Τσίπρας να δώσει

απάντηση.

Συγκρίσεις

Οταν ο Νίκος Παππάς κατέβηκε από το βήμα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν και συγκρίσεις με την «απολογία» του – κοστουμαρισμένου – Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, βρίσκοντας «βαρετή» τη χθεσινή ομιλία του άλλοτε ισχυρού βραχίονα του Τσίπρα. Στη συζήτηση για την παραπομπή του Παπαγγελόπουλου είχαν ακουστεί πολλά  «ενδιαφέροντα», από το γιατί τον αποκαλούν «Ρασπούτιν», ότι επιστρατεύθηκαν επίορκοι εισαγγελείς και ότι του γινόταν «πόλεμος λάσπης και κασέτας». Ενώ στην «απολογία» Παππά, περίσσευαν οι αναφορές που έδειχαν πόσο ευτυχής είναι που οι κατηγορίες για δωροδοκία έπεσαν, μιλώντας για το Syriza Channel.