Δεν μπορεί κάποιος να προεξοφλήσει τα μελλούμενα από τα μέσα Ιουλίου, αλλά συνάγονται συμπεράσματα για τη δυναμική που θα παρουσιάσουν οι ομάδες της Super League 1 τη σεζόν 2021-22. Εστω κι αν τα ρόστερ είναι ακόμη υπό διαμόρφωση.

Με μία πρώτη ανάγνωση οι πέντε από τις έξι θέσεις των πλέι οφ θεωρητικά είναι ρεζερβέ από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Αρη, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό (η σειρά που τερμάτισαν στο τελευταίο πρωτάθλημα). Απομένει, βέβαια, να επιβεβαιωθεί στον καθρέπτη του αγωνιστικού χώρου.

Και το ερώτημα που εγείρεται τούτη την ώρα είναι ποιος θα βρεθεί στο 6ο σκαλοπάτι. Στην παρούσα φάση εμφανίζονται ως επικρατέστεροι υποψήφιοι ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος.

Οι Αρκάδες θα πορευτούν με τον ίδιο προπονητή (Μίλαν Ράσταβατς), έχουν διατηρήσει σε μεγάλο ποσοστό τον βασικό τους κορμό και ενισχύθηκαν ως συνήθως από την ισπανική αγορά (ο στόπερ Πίτσου Ατιένθα και ο δεξιός μπακ Νταβίντ Καρμόνα επιλέχθηκαν αντί των αποχωρησάντων Ντάνι Σουάρεθ και Γιάννη Κώτσιρα). Οπότε βασιζόμενοι σε σταθερές ευελπιστούν να συμμετάσχουν back to back στα πλέι οφ.

Ο Ατρόμητος από την άλλη προχώρησε σε ριζική ανανέωση προσπαθώντας να πρωταγωνιστήσει ξανά. Αυτό το μήνυμα στέλνει η διοίκηση μέσω των μεταγραφών (επέστρεψε ο σέντερ φορ Ευθύμης Κουλούρης και αποκτήθηκαν μεταξύ άλλων ο επιτελικός Αλέξανδρος Καρτάλης, ο πολυσύνθετος μεσοεπιθετικός Τόμας Μπεντινέλι, ο winger Ματίας Πισάνο και ο δεξιός μπακ Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος). Ζητούμενο βέβαια σε πρώτη φάση είναι η ομοιογένεια, καθώς αποχώρησαν πάνω από 10 παίκτες (ανάμεσά τους οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Ροντρίγκο Γκάλο, Γιώργος Μανούσος, Δημήτρης Γούτας, αλλά και ο Χαβιέρ Ούμπιντες που έγινε πλέον τιμ μάνατζερ της ομάδας). Επιπλέον θα πρέπει να εμφυσήσει τη φιλοσοφία του στο ποδοσφαιρικό τμήμα και ο νέος κόουτς, ο Ισπανός Ανχελ Λόπεθ.

Από κει και πέρα μοιάζει με γρίφο ο πρώτος των περσινών πλέι άουτ Βόλος που προχώρησε σε αναδόμηση του ρόστερ και επέλεξε νέο προπονητή (τον Ισπανό Γκιγιέρμο Αμπασκάλ). Ερωτηματικό αποτελεί και ο νέος ΟΦΗ, μετά τις περσινές περιπέτειες, ενώ άγνωστο παραμένει το ταβάνι της Λαμίας που θα εμπιστευτεί τη συνταγή αντεπίθεσης της περσινής περιόδου (μετρώντας βέβαια την απώλεια του Μίλος Ντέλετιτς).