Μειωμένη η ανεργία στη Βρετανία το β’ τρίμηνο

Στο 4,8% διαμορφώθηκε η ανεργία στη Βρετανία το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Ηταν χαμηλότερα κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες από το προηγούμενο τρίμηνο αλλά υψηλότερα κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο, προτού χτυπήσει η πανδημία την οικονομία. Το ποσοστό απασχόλησης διαμορφώθηκε σε 74,8%, 0,1 μονάδες υψηλότερο από το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο σε σύγκριση με το τρίμηνο πριν από την πανδημία.

Ζημιές για Siemens Gamesa από τις ανεμογεννήτριες

Η εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών Siemens Gamesa εξέδωσε προειδοποίηση για το ενδεχόμενο ζημιών εξαιτίας κατακόρυφων αυξήσεων στις τιμές των πρώτων υλών. Η μητρική της εταιρείας, η Siemens Energy, απέσυρε τον δικό της στόχο για κέρδη. Πρόκειται για δεύτερη προειδοποίηση όσον αφορά τα κέρδη για τις δραστηριότητες ανεμογεννητριών σε λιγότερο από τρεις μήνες. Η Siemens Gamesa είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία υπεράκτιων ανεμογεννητριών που είναι απαραίτητες για τα σχέδια οικονομιών παγκοσμίως να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων.

Στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε το καταναλωτικό χρέος

Οι αμερικανοί καταναλωτές δανείζονται χρήματα με υψηλούς ρυθμούς, εκμεταλλευόμενοι τις εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες δανεισμού. Το καταναλωτικό χρέος στη χώρα εκτινάχθηκε στα 14,64 τρισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να έχουν πολλά φοιτητικά δάνεια μεταξύ άλλων. Το ποσό των δανείων για αγορά αυτοκινήτων επίσης ανέβηκε σε επίπεδα – ρεκόρ, καθώς οι καταναλωτές αποφεύγουν τα μαζικά μέσα μεταφοράς και προτίμησαν να αγοράσουν ιδιωτικά οχήματα, παρά τη μεγάλη αύξηση των τιμών στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Φθινόπωρο η έκθεση της Fed για τα ψηφιακά νομίσματα

Τον Σεπτέμβριο και όχι τον Ιούλιο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα δημοσιοποιηθεί η αναμενόμενη έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα ψηφιακά νομίσματα (CBDC), όπως είπε ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ, κατά τη διάρκεια της ακρόασης ενώπιον της επιτροπής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται την ίδια ημέρα που η ΕΚΤ προωθεί το δικό της σχέδιο για το ψηφιακό ευρώ.