Μετά την εξέτασι εκατό και πλέον μαρτύρων, οι ανακρίσεις για την υπόθεσι Λαμπράκη εισήλθαν σε ουσιαστική φάσι και αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις. Ηδη εγνώσθη ότι χθες εξεδόθησαν δύο εντάλματα συλλήψεως εις βάρος γνωστών ατόμων στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, τα οποία φέρονται ότι ενέχονται στην υπόθεσι της δολοφονίας του Λαμπράκη και γενικώτερα των αιματηρών γεγονότων της 22ας Μαΐου. Τα ονόματα τούτων δεν κατέστη δυνατόν να γνωσθούν, το μόνον δε που εγνώσθη είναι ότι εντός της ημέρας θα προσαχθούν για να απολογηθούν.

H ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Από την γκρίζα ατμόσφαιρα της Κοπεγχάγης στον διάφανο ουρανό της Αττικής. Η πριγκίπισσα Αννα Μαρία έφθασε χθες αεροπορικώς στην ελληνική πρωτεύουσα. Στο αεροδρόμιο την υπεδέχθη ο μνηστήρ της, Διάδοχος Κωνσταντίνος. Η συνάντησις ήταν «τρυφερή». Στο κάτω κάτω είναι δύο νέοι που αγαπιούνται. Στην Αθήνα το ζεύγος των πριγκιπικών μνηστευμένων έμεινε μόνο μία ώρα. Υστερα οι δύο μνηστευμένοι ανεχώρησον για την Κέρκυρα, όπου η Αννα Μαρία θα περάση τις διακοπές της κοντά στην ελληνική βασιλική οικογένεια.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ

ΤΟΝ ΦΑΚΟΝ ΤΩΝ «ΝΕΩΝ»

Ο «Αίολος» ξεκινά για ένα νέο ταξίδι με σκοπόν την εξόντωσιν των καρχαριών. Στη φωτογραφίαν οι τελευταίες προετοιμασίες στο Τουρκολίμανο. Φόρτωμα παλαμίδων για δόλωμα και σημαντήρων με ειδικά αγκίστρια.

ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΕΣ

– Ερώτησαν τον δημοφιλή κωμικό Θανάση Βέγγο: – Στην ταινία «Τύφλα ναχη ο Μάρλον Μπράντο» ποιον ρόλο παίζετε; Κι ο Θανάσης: – Ποιος εγώ; Τον Τόνι Κέρτις!…

– Συνέβη στην οδό Φωκίωνος Νέγρη κατά το προχθεσινό γύρισμα σκηνών της νέας ταινίας της Ζωής Λάσκαρη «Ο Ιλιγγος». Ενας πιτσιρίκος πλησίασε τον σκηνοθέτη Γιάννη Δαλιανίδη και του είπε: – Καλέ κύριε να παίξω κι εγώ; Για να τον ξεφορτωθή ο Δαλιανίδης του απάντησε: – Δεν βλέπεις πως όλοι είναι ντυμένοι χειμωνιάτικα; Αντε να βάλης το… παλτό σου και έλα. Πράγματι μετά δεκάλεπτο ενεφανίσθη ο βόμπιρας… κουκουλωμένος στο παλτό του, ενώ έσκαγε ο τζίτζικας! Τι να κάνη πια ο Δαλιανίδης, τον έβαλε να περάση μια δυο φορές μπροστά απ’ το φακό και ο μικρός ευχαριστήθηκε.