Αιφνιδιαστικούς επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά παροχής υπηρεσιών σίτισης πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο πλαίσιο των δράσεών της σε νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας και σε συνέχεια προηγούμενων ελέγχων που είχαν διενεργηθεί το 2018 και το 2019 στον ίδιο κλάδο, προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτεπάγγελτη έρευνα για τον εντοπισμό αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών. Η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για την ερευνώμενη αγορά, ωστόσο αυτό δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν έχουν εμπλακεί σε αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά.

Η Επιτροπή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο και εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος (whistleblowing).

Την ίδια ώρα, επιφυλάξεις για το βάσιμο της παραπομπής της εταιρείας Σαράντης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού προκύπτει από την εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσής της. Η τελευταία θα συζητηθεί στις Σεπτεμβρίου 2021 από την ολομέλεια της Επιτροπής, που θα εξετάσει εάν συντρέχει παράβαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού από τη Σαράντης, εταιρεία εισαγωγής, παραγωγής και εμπορίας προϊόντων με εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο, στο οποίο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων καλλυντικά, είδη ατομικής υγιεινής, προϊόντα καθαρισμού και συντήρησης όπως και προϊόντα συσκευασίας τροφίμων.