Η Αγγλική Κυβέρνησις προέβη εις την εφαρμογήν δύο συλλογικών συμβάσεων δια των οποίων εφαρμόζεται δια πρώτην φοράν η εβδομάς των πέντε ημερών εις τας αγγλικάς βιομηχανίας. Μία αφορά 20.000 εργάτας και υπαλλήλους της Αυτοκρατορικής εταιρείας Καπνών Μεγάλης Βρεττανίας και Ιρλανδίας και η άλλη την εταιρείαν Στάνταρντ-Μότορ η οποία απασχολεί 12.000 εργατών. Οι εργάται της Στάνταρντ από του τέλους του προσεχούς μηνός θα εργάζωνται 42 ώρας την εβδομάδα, οι δε καπνεργάται 45 ώρας.  Ο σερ Τζων Μπλεκ, ο οποίος υπέγραψεν την συμφωνίαν εκ μέρους της εταιρείας είπεν ότι συμμερίζεται την ευχήν των συνδικάτων όπως αι εργάσιμοι ώραι περιορισθούν εις  40 εβδομαδιαίως, άμα ως τούτο καταστή δυνατόν.

Η εταιρεία Στάνταρντ ανεκοίνωσεν ότι προήλθεν εις την νέαν συμφωνίαν διότι πιστεύει ότι ο περιορισμός των εργασίμων ωρών και η ανάπαυσις και η αναψυχή θα καταστήσουν ευτυχέστερους τους εργάτας της και ότι τούτο θα έχη ως συνέπειαν την αύξησιν της παραγωγής.

Οι καπνεργάται θα λαμβάνουν επί πλέον δύο εβδομάδων άδειαν την οποίαν θα πληρώνονται. Η εταιρεία ανεκοίνωσεν ότι καθ΄α πιστεύει η παραγωγή θα είνε κανονική χωρίς να παραστή ανάγκη προσφυγής εις υπερωρίας.

Μετά είκοσιν έτη

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΤΟ 1966… ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗΝ: Λοιπόν ας αφίσωμεν τα προβλήματα να τα εξετάσουν οι τέσσαρες αναπληρωταί μας και ας επανέλθωμεν το φθινόπωρον δια να λάβωμεν αποφάσεις. (Γαλλική γελοιογραφία)

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑΝ

Εις την περιφέρειαν Αθηνών εσημειώθη τελευταίως αύξησις των κρουσμάτων κοιλιακού τύφου, σύμφωνα δε με την εξήγησιν που δίδεται σχετικώς, τούτο οφείλεται εις τα ύδατα που μεταχειρίζονται τα διάφορα κέντρα και οι υπαίθριοι πωληταί. Εν συνεχεία αναγράφεται η είδησις ότι εσημειώθησαν και δύο κρούσματα εξανθηματικού τύφου. Και τα δύο αυτά γεγονότα έρχονται να υπενθυμίσουν εις τους αρμοδίους ότι επιβάλλεται η λήψις άμεσων υγειονομικών μέτρων δια την προστασίαν της υγείας των Αθηνών. Πρέπει πρώτ΄ απ΄ όλα να δοθή μεγαλειτέρα προσοχή εις το ζήτημα της καθαριότητος, αφού είνε γνωστόν ότι από της απόψεως αυτής η κατάστασις γίνεται αρκετά κρίσιμος σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Και δεύτερον να ενταθή η κίνησις της δωρεάν παροχής αντιτυφικών εμβολίων εις τους ιατρούς, υγειονομικά ιδρύματα, νοσοκομεία και ιατρεία. Με μίαν λέξιν πρέπει να γίνη ό,τι είνε δυνατόν προς αυτήν την κατεύθυνσιν. Μας φθάνουν όλα μας τα άλλα βάσανα για να μη προσθέσωμε σ΄αυτά και τας επιδημίας.