Στην κόψη του χρόνου

ΣΚΑΪ, 23.00

Δύο μυστικοί πράκτορες (Κρίστοφερ Γουόκεν, Ρόμα Μάφια) αιχμαλωτίζουν την κόρη ενός νεαρού μπίζνεσμαν (Τζόνι Ντεπ) ζητώντας του να δολοφονήσει ένα πολιτικό πρόσωπο προκειμένου να την αποκτήσει πίσω. Σφιχτοδεμένο θρίλερ του Τζον Μπάνταμ αλλά και μια από τις πιο παραγνωρισμένες ταινίες του. Ο Κρίστοφερ Γουόκεν, εκτός εαυτού, κλέβει την παράσταση παίζοντας τον ψυχωτικό πράκτορα. Παραγωγή: ΗΠΑ, 1995 (87′) ***

ΤΑΙΝΙΑ

Κορίτσι για φίλημα

EPT2, 22.00

Υστερα από ένα ατύχημα στο γυμναστήριο μια κοπέλα νιώθει ότι η εμφάνισή της έχει αλλάξει προς το καλύτερο, αν και για όλους τους άλλους… παραμένει ακριβώς η ίδια. Η ιδέα έχει «ψωμί», και μάλιστα ιδιαίτερα χορταστικό, γιατί χάρη στο ταλέντο της 37χρονης κωμικού Εϊμι Σούμερ – γνωστής από την πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Inside Amy Schumer» – είναι πραγματικά αστείο να βλέπεις τη Ρενέ να συμπεριφέρεται σαν να πρόκειται για την Μπριζίτ Μπαρντό στο «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα», παρότι στην πραγματικότητα θυμίζει την Κάθι Μπέιτς στις «Πράσινες τηγανητές ντομάτες». Οι σεναριογράφοι / σκηνοθέτες / παραγωγοί Εϊμπι Κον και Μαρκ Σίλβερσταϊν, που έχουν εντρυφήσει σε αυτού του τύπου τις ανάλαφρες «κομεντί με μήνυμα» («Δεν με φίλησαν ποτέ», «Απλώς δεν σε γουστάρει», «Οδηγός για singles»), χειρίζονται το θέμα τους απελευθερωμένα και με ειλικρινή κατανόηση, γιατί φυσικά η Ρενέ είναι ένα πρόσωπο που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά· για την ακρίβεια, ανήκει στην πλειοψηφία. Παραγωγή: ΗΠΑ – Κίνας, 2018 (98′) ** ½

ΣΕΙΡΕΣ

Λατρεμένοι μου γείτονες

Mega, 21.00

Ο Μπάμπης και η Πελαγία θέλοντας να εντυπωσιάσουν τη γειτονιά και να βγάλουν το άχτι τους στολίζουν το σπίτι και τον κήπο υπερβολικά εκνευρίζοντας για μία ακόμα φορά τον Βύρωνα. Η Πελαγία, παρ’ όλη τη στεναχώρια της, που κανένα παιδί δεν πήγε να της πει τα κάλαντα και κανένας γείτονας δεν την επισκέφθηκε, αρνείται πεισματικά να πάει στο πατρικό της στη Νίκαια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι πληγώνοντας τη Ζαμπέτα που έχει κάνει του κόσμου τις ετοιμασίες, τον Μπάμπη που θέλει να περάσει τη μέρα με τους παλιούς του γείτονες και τα παιδιά που θέλουν να δουν τους φίλους τους.

Τα καλύτερά μας χρόνια

ΕΡΤ1, 22.00

Οι γιορτές της πολεμικής αρετής, που γίνονται στο Καλλιμάρμαρο, σπρώχνουν τον μικρό Αγγελο να κοιτάξει γύρω του για να δει ποιες άλλες αρετές διαθέτει η φυλή των Ελλήνων. Την ίδια στιγμή, ο αδελφός του προσπαθεί να εξασκήσει την αρετή της υπομονής αντιμετωπίζοντας την ατίθαση Μάρθα, ενώ η Ερμιόνη επιδεικνύει τη μέγιστη αρετή της εγκράτειας, όταν ξαφνικά το «Ρομάντσο» δημοσιεύει μια ανώνυμη επιστολή της, όπου ζητούσε με την προτροπή της Πελαγίας συμβουλές αισθηματικής φύσεως. Ωστόσο την πιο καταλυτική επίδραση θα έχει στον μικρό Αγγελο και στους φίλους του ο κυρ Νίκος, που τους κάνει κατήχηση για τη μεγαλύτερη απ’ όλες αρετή των Ελλήνων, τον ανδρισμό.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Η μυστική ζωή των 4χρονων, 5χρονων, 6χρονων

Mega, 03.10

Μια σειρά ντοκιμαντέρ γεμάτη εκπληκτικές στιγμές, συναρπαστικές επιστημονικές ανακαλύψεις και προσεγμένη σκηνοθεσία και φωτογραφία, που αποτελεί ύμνο στις ζωές των νηπίων και μια υπενθύμιση ότι είμαστε όλοι στενά συνδεδεμένοι με το παιδί που κρύβουμε μέσα μας.