Ο Ογκνιέν Βράνιες επέστρεψε στην ΑΕΚ, υπογράφοντας συμβόλαιο για δύο συν ένα χρόνια. Ο βόσνιος αμυντικός έρχεται στην Ενωση προκειμένου να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής της. Να γίνει το σημείο αναφοράς στα μετόπισθεν και να συνθέσει  μαζί με τον Τζαβέλλα ένα δίδυμο που θα προσδώσει σιγουριά στην ομάδα.

Το θετικό είναι πως ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς μπορεί να τον υπολογίζει άμεσα. Ο Βράνιες είναι σε εξαιρετική κατάσταση, κάτι που φάνηκε και στα εργομετρικά που πέρασε χθες. Ο βόσνιος στόπερ θα είναι άμεσα διαθέσιμος και μένει να φανεί αν θα μπορεί να υπολογίζεται ακόμα και για το πρώτο ματς με τη Βελέζ.

Η λογική λέει πάντως πως ο Βράνιες στοχεύει να παίξει στον επαναληπτικό. Να κάνει πρώτα κάποιες προπονήσεις με την ομάδα και να αφομοιώσει τα πλάνα του σέρβου προπονητή. Ο Μιλόγεβιτς πιστεύει πάντως πολύ σε εκείνον. Ηδη οι δυο τους έχουν μιλήσει και ο τεχνικός της ΑΕΚ του έχει αναλύσει τον ρόλο που θέλει να του αναθέσει.

Σε εξαιρετική κατάσταση είναι πάντως και ο Σέρχιο Αραούχο. Ολο το προηγούμενο διάστημα στα Κανάρια Νησιά ακολουθούσε ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης και σε συνδυασμό με τη διατροφή του, είχε ως αποτέλεσμα σωματικά να είναι στην καλύτερη κατάσταση που βρισκόταν ποτέ. Ο Αραούχο, σήμερα, έβγαλε κανονικά όλο το πρόγραμμα με τους συμπαίκτες του, συμμετείχε σε όλες τις ασκήσεις στα τελειώματα και από τα πατήματα που έχει στον αγωνιστικό χώρο, τις επαφές του με την μπάλα και την ταχύτητά του, αυτό που λένε όλοι στα Σπάτα είναι πως βλέπουν έναν Αραούχο «σε σούπερ κατάσταση».

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την περίπτωση του Νταμιέν Λε Ταλέκ, με το ειδικό πρόγραμμα προπόνησης που ακολούθησε τις προηγούμενες ημέρες, έχει φτάσει σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας και πλέον μετρά αντίστροφα για να μπει σε κανονικούς ρυθμούς.