Οπως όλα δείχνουν δεν θα παρελάσουν τελικά μόνο οι σημαιοφόροι των εθνικών αποστολών αλλά και ένα μέρος των αθλητών από κάθε χώρα. Πολύ όμως περιορισμένα σε σχέση με άλλες διοργανώσεις.

Θυμίζουμε ότι από ελληνικής πλευράς σημαιοφόροι θα είναι η Αννα Κορακάκη και ο Λευτέρης Πετρούνιας, ενώ λογικά το παρών θα δώσουν αθλητές μας που είναι ήδη εκεί, όπως η Ευαγγελία Ψάρα (αγωνίζεται την Παρασκευή το πρωί στον προκριματικό της τοξοβολίας), οι κωπηλάτες μας (ο Στέφανος Ντούσκος θα είναι και το πρώτο μέλος της ελληνικής αποστολής που θα κάνει αγωνιστικό ντεμπούτο πρωί Παρασκευής στην κωπηλασία και στο απλό σκιφ).

Θυμίζουμε ότι οι ιστιοπλόοι μας μένουν στο Ολυμπιακό Χωριό στην Ενοσίμα στο μέρος όπου διεξάγεται η ιστιοπλοΐα και οι ποδηλάτες στο αντίστοιχο χωριό που είναι για αυτούς καθώς τα περισσότερα αγωνίσματά τους διεξάγονται αρκετά χιλιόμετρα έξω από το κέντρο.

Οι ιστιοπλόοι μένουν σε ένα ιστορικό ξενοδοχείο, το Oiso Prince, που είχε φιλοξενήσει αθλητές και στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964, ενώ υπάρχουν και εκεί φυσικά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και οι διαχωρισμοί με πλεξιγκλάς στα τραπέζια του εστιατορίου.

Σιγά σιγά οι έλληνες αθλητές και αθλήτριες τεστάρουν και τις εγκαταστάσεις στις οποίες και θα αγωνιστούν, με τον Λευτέρη Πετρούνια μάλιστα να πηγαίνει στην «Αριάκε Αρένα» αμέσως μετά την άφιξή του στην Ιαπωνία και παρά την ταλαιπωρία από το πολύωρο ταξίδι.

Στο Ολυμπιακό Χωριό έφτασε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς που θα ζήσει το ολυμπιακό όνειρο όντας Νο 3 στο ταμπλό πίσω από τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ.