Πηγαίνοντας για την πρεμιέρα των προκριματικών; Ο Πέδρο Μαρτίνς κλήθηκε να λύσει έναν κανονικό γρίφο της τελευταίας στιγμής. Να βρει τις απαντήσεις σε ένα «σύνθετο» πρόβλημα που άλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό το πλάνο του για το χθεσινό ματς (και όχι μόνο) με τη Νέφτσι. Με διαφορά ωρών νοκάουτ οι Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Γιαν Εμβιλά. Ο Γάλλος μάλιστα και εκτός «λίστας» στους ειδικούς χειρισμούς που προέκυψαν από τον πορτογάλο προπονητή.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί βρέθηκε θετικός στην Covid-19. Ασυμπτωματικός αλλά θετικός. Ο Ολυμπιακός λοιπόν τον απέκλεισε από το χθεσινό ματς και ενημέρωσε σχετικά και την UEFA. Μαζί απέκλεισε και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ως «κοντινή επαφή» του Μαροκινού. Δεν έχει κάτι ο έλληνας άσος. Προληπτικά όμως έμεινε και εκείνος εκτός της χθεσινής αναμέτρησης. Και όσο για τον Γιαν Εμβιλά; Η δική του περίπτωση αφορά έναν μικρό μυϊκό τραυματισμό. Μια θλάση (α’ βαθμού) που θα τον αφήσει εκτός δράσης για 7-10 μέρες.

Κάπου εδώ; Ξεκίνησε και η διαχείριση από πλευράς Πέδρο Μαρτίνς που μετά το διπλό σοκ στην Αυστρία με τους τραυματισμούς Φορτούνη και Τικίνιο βρέθηκε περικυκλωμένος σε ένα τρίγωνο νέων προβλημάτων την πιο ακατάλληλη στιγμή. Πριν από τη σέντρα με τη Νέφτσι.

Πώς το διαχειρίστηκε ο Πορτογάλος; Με δύο αλλαγές στη λίστα της UEFA που έκλεισε αργά το βράδυ της Τρίτης. Εμεινε εκτός ο Γιαν Εμβιλά και ο Τικίνιο (που είχε μπει σε αυτήν απλά και μόνο για να εκτίσει τις 3 αγωνιστικές τιμωρίας που έχει στην Ευρώπη από την εποχή της Πόρτο). Και μπήκαν από το… παράθυρο ο Παπ Αμπού Σισέ και ο Αλγκασίμ Μπα. Για να υπάρχει ένας επιπλέον κεντρικός αμυντικός (χθες ήταν τιμωρημένος και ο Ουσεϊνού Μπα) αλλά και ένας επιπλέον επιθετικός (ο Αλγκασίμ είναι ο 3ος φορ του Ολυμπιακού πίσω από Ελ Αραμπί και Χασάν). Κανονικό σταυρόλεξο…

Κάπως έτσι, ο Γιαν Εμβιλά χάνει και τη ρεβάνς του Μπακού με τη Νέφτσι. Και ο Τικίνιο που ούτως ή άλλως θα είναι νοκάουτ ως τον Σεπτέμβρη θα δηλωθεί στην επόμενη ευρωπαϊκή λίστα για να εκτίσει την ποινή του.