Τριάντα δύτες του Σύδνεϋ στην Αυστραλία κατήγγειλαν τα οκταπόδια και τα καβούρια-γίγαντες για συστηματική κλοπή των εργαλείων τους, όταν εργάζονται στο λιμάνι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. «Εξαφανίζουν στη στιγμή ό,τι τύχει να τους πέση κάτω απ’ τα πλοκάμια ή την τσιμπίδα» λέγουν με αγανάκτησι οι δύτες που αξιώνουν να αυξηθή η εβδομαδιαία αποζημίωσις που τους δίνεται για την τυχόν απώλεια εργαλείων τους όταν εργάζωνται στο βάθος της θάλασσας. Σημειωτέον ότι τα οκταπόδια και τα καβούρια θάβουν τα εργαλεία που κλέβουν κάτω από την άμμο και είναι πια αδύνατον να τα βρη κανείς.

ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Υπήρξαν αναμφισβητήτως αι διαπιστώσεις του κ. Υφυπουργού του Εμπορίου εκ του ταξιδίου του όσον αφορά την εξαγωγήν νωπών οπώρων και λαχανικών εις την Δυτικήν Γερμανίαν και την Γιουγκοσλαβίαν, τας οποίας επεσκέφθη. Είναι δε ευτύχημα ότι η Κυβέρνησις απεφάσισε να εξασφαλίση ίδια ψυκτικά μεταφορικά μέσα προς κάλυψιν των αναγκών μεταφοράς των οπωρολαχανικών και να παρέχη όλας τας ενδεδειγμένας διευκολύνσεις προς τους φορείς του πλουτοπαραγωγικού τούτου πόρου. Εκ παραλλήλου όμως προς την ενίσχυσιν του Κράτους θα πρέπει και οι παραγωγοί των οπωρολαχανικών να καταβάλουν κάθε δυνατήν προσοχήν εις την ποιότητα των εξαγομένων και εις την καλυτέραν συσκευασίαν των διότι μόνον έτσι είναι δυνατόν να κατακτηθούν μικραί ίσως αγοραί, αλλά με σταθερότητα απορροφήσεως των Ελληνικών προϊόντων.

ΔΥΟ ΜΙΚΡΟΙ ΕΞΕΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΟ «ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΝ» ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΕΙΟΝ

Δύο ανήλικοι ανθρακωρύχοι εκ του χωρίου Γκρηνσάιντ εξεμεταλλεύοντο «πειρατικόν» ανθρακωρυχείον βάθους μόλις τριών μέτρων. Οι μικροί ανθρακωρύχοι κατέθεσαν ότι επώλουν τον εξαγόμενον άνθρακα εις τον κουρέα του χωρίου των. Οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι η στοά του «πειρατικού» αυτού ανθρακωρυχείου είχεν υποστηλωθή καλώς δια χαλύβδινων ελασμάτων και δοκών. Οι δύο ανήλικοι ανθρακωρύχοι, οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι υπό όρους, ειργάζοντο υπό το φως των κηρίων.

Νέα πυρκαϊά

εις τα πετρέλαια

«Οι Αγγλοι κατηγορούν τους Αμερικανούς και τον Ιμπν Σαούντ ως υποκινούντας την εξέγερσιν εις το Ομάν και το Μασκάτ».