Στις ταράτσες των πέτρινων σπιτιών τους οι κάτοικοι της μινωικής Κρήτης έστηναν τραπέζια στρωμένα με τους πλούσιους θησαυρούς της ντόπιας γης: κριθάρι και ελιές, όσπρια, σταφύλια, μανιτάρια, ψάρι, κρασί και τα απαραίτητα γλυκά: κυδώνια με μέλι και σύκα με καρύδια. Η μινωική κουζίνα, γεύσεις ηλικίας σχεδόν 5.000 ετών, όχι μόνο επιβίωσε μέσα στη συντριπτική αλλαγή του κόσμου, αλλά πλέον κάνει και δυναμική είσοδο στα ξενοδοχεία της Κρήτης: με πρωτοβουλία τοπικών φορέων, τα εδέσματα των Μινωιτών εντάσσονται στους μπουφέδες πολυτελών καταλυμάτων του νησιού, με στόχο την ανάδειξη της αρχαίας τοπικής διατροφής.
![](/wp-content/themes/whsk_taneagr/common/imgs/nealaptop.png)
![](/wp-content/themes/whsk_taneagr/common/imgs/neaportrait.png)
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ