Στις ταράτσες των πέτρινων σπιτιών τους οι κάτοικοι της μινωικής Κρήτης έστηναν τραπέζια στρωμένα με τους πλούσιους θησαυρούς της ντόπιας γης: κριθάρι και ελιές, όσπρια, σταφύλια, μανιτάρια, ψάρι, κρασί και τα απαραίτητα γλυκά: κυδώνια με μέλι και σύκα με καρύδια. Η μινωική κουζίνα, γεύσεις ηλικίας σχεδόν 5.000 ετών, όχι μόνο επιβίωσε μέσα στη συντριπτική αλλαγή του κόσμου, αλλά πλέον κάνει και δυναμική είσοδο στα ξενοδοχεία της Κρήτης: με πρωτοβουλία τοπικών φορέων, τα εδέσματα των Μινωιτών εντάσσονται στους μπουφέδες πολυτελών καταλυμάτων του νησιού, με στόχο την ανάδειξη της αρχαίας τοπικής διατροφής.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ