Για τον Ανδρέα Ξανθό ήταν άστοχη ακόμη και η επιλογή του ονόματος «Ελευθερία» για το ελληνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα επειδή τα εμβόλια δεν είναι διαβατήρια ελευθερίας, παρότι αναμφισβήτητα προστατεύουν από σοβαρή νόσηση. Στην ανάλυσή του, λοιπόν, η κυβέρνηση έστειλε το μήνυμα ότι ξεμπερδεύουμε με τον ιό, κι ύστερα ήρθε η Δέλτα και το μήνυμα κατέληξε να ενισχύσει τον σκεπτικισμό για τα εμβόλια. Ούτε ο σύντροφος Πολάκης δεν θα τα έλεγε τόσο ωραία – αποσιωπώντας πως η επιτυχία κάθε εμβολίου εξαρτάται από τον αριθμό των εμβολιασμένων.

Κόλλα

Η ΝΔ επιχειρεί με την ελάχιστη βάση εισαγωγής να αδειάσει τα πανεπιστήμια και να οδηγήσει «τους αποφοίτους του Λυκείου στα ιδιωτικά κολέγια, με “λευκή κόλλα” (αφού σ’ αυτά δεν γίνονται εξετάσεις εισαγωγής!)» είπε από κοινοβουλευτικού βήματος ο Νίκος Φίλης. Γι’ αυτό το κατεξοχήν κόμμα της αριστείας παλεύει εντός κι εκτός Βουλής προκειμένου να μπορούν να μπαίνουν στα ΑΕΙ όσοι γράφουν 3. Παράλογο; Δεν απαντάει, άρα λογικό.

Αξιολογητές

Δεν αρέσει στον Γιάννη Ραγκούση το νομοσχέδιο για το νέο σχολείο επειδή οι 15.000 αξιολογητές θα επιλέγονται από επιτροπές διορισμένες από την υπουργό. Οπότε, λέει, η αξιολόγηση θα είναι δήθεν κι αυτοί κανονικός κομματικός στρατός. Μεταξύ μας, θα περίμενα από τον καλύτερο υπηρέτη του εκπαιδευτικού λαϊκισμού που λανσάρει ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει οι αξιολογούμενοι να αυτοαξιολογούνται. Ηταν μάλλον ντεφορμέ, οπότε ελπίζω οι συριζαίοι αξιολογητές του να μην το σημειώσουν στον φάκελό του.

Καθημερινότητα

Ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέβασε χθες τόσο το πιστοποιητικό του εμβολιασμού του για να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούσαν πως δεν έχει τσιμπηθεί, όσο και τα τεστ που έκανε ως απάντηση σε εκείνους που δεν πίστευαν ότι έχει νοσήσει. Τούτων δοθέντων, συμπεραίνω πως περνάει τον κορωνοϊό λάιτ, αφού δεν έχει διαταραχθεί στο παραμικρό η σοσιαλμιντιακή του καθημερινότητα.