Στο τεράστιο πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πάνω μέρος, εκεί όπου βρίσκεται το κανάλι με τους πίδακες που «χορεύουν» στους ήχους κλασικής μουσικής, υπάρχει πλέον ένα ασανσέρ το οποίο σε οδηγεί ειδικά στον παράδεισο της γαστρονομίας. Το εστιατόριο Delta στο κέντρο που στεγάζει την Εθνική Λυρική Σκηνή είναι πλέον γεγονός. Ενα restaurant σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και την απαράμιλλη ποιότητα αποτελεί διεθνή γαστρονομικό προορισμό. Το Delta Restaurant δημιουργήθηκε σε μια κοινή «σύμπραξη» του ΚΠΙΣΝ και του Δειπνοσοφιστηρίου (των αδελφών Χριστοφιλέα και του Δημήτρη Σκαρμούτσου) με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Ιδρύματος, είναι αυτός ο οποίος μετά την παγκόσμια αναγνώριση του Ιδρύματος στον χώρο του πνεύματος, της τέχνης, της καλής μουσικής επιθυμούσε να δημιουργήσει ένα international γαστρονομικό spot. Ετσι και έγινε. Το εστιατόριο Delta είναι ένα project που διαμορφώνεται με βάση τρεις αρχές: γαστρονομία, βιωσιμότητα, πολιτισμός. Ενα spot υπερπολυτελές, με έντονα όμως τα πολιτιστικά στοιχεία, αφού υπάρχουν εξαιρετικά έργα τέχνης και υπογραφές σημαντικών αρχιτεκτόνων. Νομίζεις ότι πραγματικά βρίσκεσαι κάπου στη Νέα Υόρκη, στο Λος Αντζελες ή σε κάποια από τα εστιατόρια στα υπερσύγχρονα κτίρια του Χονγκ Κονγκ.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ