«Θερμό» αναμένεται το φθινόπωρο στον χώρο των τροφίμων, με παράγοντες της αγοράς να προβλέπουν νέα deals τους επόμενους μήνες που θα αλλάξουν και πάλι τις ισορροπίες. Το «έξυπνο χρήμα» συνεχίζει με αμείωτη ένταση να σκανάρει τις ελληνικές εταιρείες και εμφανίζεται έτοιμο να προχωρήσει σε νέα επενδυτικά «χτυπήματα», μόλις εντοπίσει κάποια καινούργια ευκαιρία. Η δύσκολη συγκυρία και η αβεβαιότητα που εξακολουθεί να προκαλεί η πορεία της πανδημίας δεν φαίνονται ικανές να σταματήσουν τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι οποίοι δείχνουν αποφασισμένοι να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους. Κάτι που αποτυπώθηκε και στις πολλές και σημαντικές εξαγορές που έλαβαν χώρα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Από τις πιο ηχηρές και μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της χώρας ήταν η πώληση της Chipita στη Mondelez, έναντι συνολικού τιμήματος 2 δισ. δολ. Οι πρώτες συζητήσεις με τη διοίκηση της Chipita υπό τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο ξεκίνησαν πριν από περίπου τρία χρόνια, με τη Mondelez να καταθέτει και συγκεκριμένη πρόταση, η οποία δεν έγινε δεκτή. Οι συζητήσεις αναθερμάνθηκαν πριν από μερικούς μήνες και τελικά τις τελευταίες ημέρες του περασμένου Μαΐου οι δύο πλευρές «έδωσαν τα χέρια», σηματοδοτώντας την αποχώρηση του γνωστού επιχειρηματία ύστερα από τριάντα και πλέον χρόνια από την Chipita. Αίσθηση προκάλεσε και η είσοδος του Σπύρου Θεοδωρόπουλου στη ΜΕΒΓΑΛ με ποσοστό 21,6%. Ο γνωστός επιχειρηματίας, αμέσως μετά την πώληση της Chipita στη Mondelez, συμμετείχε ενεργά στο deal που πέτυχε η Μαίρη Χατζάκου, βασική μέτοχος και επικεφαλής της ΜΕΒΓΑΛ με το CVC Capital για την απόκτηση του ποσοστού 43,2% που κατείχε το αμερικανικό fund στη βορειοελλαδική εταιρεία μέσω της Δέλτα, θυγατρική του ομίλου Vivartia. Ο Θεοδωρόπουλος δηλώνει έτοιμος να οδηγήσει – από κοινού με τη Μαίρη Χατζάκου – ακόμη πιο ψηλά τη ΜΕΒΓΑΛ, τονίζοντας πως πιστεύει στις προοπτικές και στις δυνατότητές της.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ