Αν ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένες από τις μεταγραφές του περασμένου Ιανουαρίου, της αμέσως προηγούμενης δηλαδή μεταγραφικής περιόδου για τις ελληνικές ομάδες, θα διαπιστώσουμε πως σχεδόν τίποτα δεν πήγε καλά. Στον Παναθηναϊκό η ενίσχυση με Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό και Νιας δεν έπιασε τόπο. Ούτε αμέσως, ούτε μακροπρόθεσμα. Η ΑΕΚ είχε πάρει τον Νταντσένκο, σε μια υπόθεση που της πήρε μάλιστα και καιρό αφού εξελίχθηκε σε σίριαλ. Ο Ουκρανός μεταφέρεται έπειτα από λίγους μήνες στη β’ ομάδα μέχρι να βρεθεί (αν βρεθεί) ομάδα να τον αποκτήσει.

Στον Αρη τα έδωσαν όλα για να πάρουν τον Κώστα Μήτρογλου, σε μια μεταγραφή εντυπωσιακή μεν όσον αφορά το όνομα και την… ιστορία του παίκτη, πλην όμως όσοι έριχναν μια ματιά στο τι έλεγαν στη Γαλλία για τον έλληνα επιθετικό μάλλον δεν έπεσαν από τα σύννεφα με την εικόνα του.  

Το καλοκαίρι προσφέρεται μεν για πιο «safe» επιλογές, πλην όμως έως τώρα δεν φαίνεται να κινείται η αγορά όπως θα περίμενε ο κόσμος. Ηρθαν και οι «σφαλιάρες» από Βέλεζ και Αστάνα για ΑΕΚ και Αρη αντίστοιχα, που πάγωσαν ακόμα περισσότερο τον κόσμο των δύο ομάδων, την ώρα που η γκρίνια στον Παναθηναϊκό  πριν καλά καλά ξεκινήσει η σεζόν έχει φτάσει στα επίπεδα του περασμένου χειμώνα. Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, που ενισχύθηκαν εκεί που ήθελαν πραγματικά και που το κλίμα που βγαίνει είναι καλό, οι άλλοι τρεις του Big 5 μάλλον θα αρχίσουν με άγχος το νέο πρωτάθλημα.

Αγχος για το πώς θα εμφανιστούν, για το ξεκίνημά τους που πάντα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της σεζόν, για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστούν από τον κόσμο τους. Κυρίως για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, το ξεκίνημα θα δείξει σε μεγάλο βαθμό αν η σεζόν που έρχεται θα διώξει από πάνω τους τη μιζέρια που έχει συσσωρευτεί από πέρυσι.