Στο Παρίσι αναμένεται τις προσεχείς ώρες ο Λιονέλ Μέσι για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν και να γίνει ο ηγέτης των νέων Γκαλάκτικος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Το σήμα κατατεθέν της γαλλικής πρωτεύουσας, ο Πύργος του Αϊφελ, προετοιμάζεται ώστε να επισημοποιήσει αύριο ή την Τετάρτη με κάθε επισημότητα την άφιξη στην Πόλη του Φωτός του κατόχου των έξι Χρυσών Μπαλών, όπως είχε συμβεί το 2017 με τον Νεϊμάρ. Την ίδια στιγμή δικηγόρος από τη Βαρκελώνη που εκπροσωπεί φιλάθλους της Μπάρτσα προσπαθεί να μπλοκάρει τη μεταγραφή του Αργεντινού στην Παρί Σεν Ζερμέν.  

Σε αγωγή που κατέθεσε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ο δρ Χουάν Μπράνκο αναφέρει πως τα νούμερα της Παρί σχετικά με το Οικονομικό Ευ Αγωνίζεσθαι είναι χειρότερα απ’ αυτά της Μπαρτσελόνα.

Παρά το γεγονός ότι ο Μέσι δήλωνε χθες το μεσημέρι πως η Παρί είναι μία πιθανότητα για να συνεχίσει την καριέρα του, λίγες ώρες αργότερα διέρρευσε πως έχει συμφωνήσει με τους Παριζιάνους και πιθανόν σήμερα το πρωί θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Η διάρκεια του συμβολαίου θα είναι διάρκειας τριών ετών ή δύο με προοπτική ενός ακόμα χρόνου. Οι πληροφορίες για τις απολαβές του είναι συγκεχυμένες και αναφέρουν πως θα κυμαίνονται μεταξύ 25 και 40 εκατ. ευρώ, ετησίως. Θα εισπράξει επίσης 30 εκατ. ευρώ ως μπόνους υπογραφής συμβολαίου.  

Η άφιξη του Μέσι στην Παρί δεν θα είναι «αναίμακτη». Πηγές του The Athletic αναφέρουν πως πιθανόν να θυσιαστούν ακόμα και δέκα ποδοσφαιριστές για να μπορέσουν να χωρέσουν στο payroll οι Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ. Υποψήφιοι για τον ρόλο της Ιφιγένειας είναι οι Ντιαλό, Κέχρερ, Γκουαγιέ, Ραφίνια, Ικάρντι και Ερέρα.

Το εντυπωσιακό στη φετινή μεταγραφική ιστορία της Παρί είναι πως έχει αποκτήσει τους αρχηγούς της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, Σέρχιο Ράμος και Λιονέλ Μέσι, οι οποίοι μοιράζονται την πρώτη θέση με τις περισσότερες συμμετοχές σε clasicos, 45, χωρίς να δώσει ούτε ένα σεντ στις ομάδες τους. Οπως έκανε επίσης με τους Βαϊνάλντουμ και Ντοναρούμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΣΜΗΣ