Οι Αλεπούδες της Λέστερ κατέκτησαν το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στην Αγγλία, το Τσάριτι Σιλντ, νικώντας τη Μάνστεστερ Σίτι με 1-0, στο ντεμπούτο του ακριβότερου άγγλου ποδοσφαιριστή Τζακ Γκρίλις με τη φανέλα των Πολιτών.  

Το παιχνίδι κρίθηκε στο 89′ με το πέναλτι του πρώην επιθετικού της Σίτι, Κελέτσι Ιεανάτσο το οποίο κέρδισε ο ίδιος δύο λεπτά νωρίτερα από τον Ολλανδό Νάταν Ακέ.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει πως ήταν ανέτοιμη γιατί απουσίαζαν επτά, οκτώ παίκτες λόγω των πολλών αγωνιστικών υποχρεώσεων που είχαν στη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο Καταλανός εκτόξευσε για πολλοστή φορά τα βέλη του εναντίον της FIFA και της UEFA λέγοντας πως «δεν επιτρέπουν στους παίκτες να ξεκουραστούν».  

«Πώς μπορεί να είμαστε έτοιμοι όταν οι παίκτες έχουν κάνει τρεις ή τέσσερις προπονήσεις; Θα μου άρεσε να έχω τους Βραζιλιάνους και τους Αγγλους παίκτες μου. Ομως ολοκλήρωσαν τη σεζόν πριν από τρεις εβδομάδες και έπρεπε να ξεκουραστούν. Είναι θέμα προσαρμογής, προσαρμογής, προσαρμογής. Αυτό ακριβώς κάναμε πέρυσι όταν ξεκινήσαμε  άσχημα στο θέμα των αποτελεσμάτων. Ομως μετά από λίγο ήμασταν εκεί και αρχίσαμε να νικάμε. Με όλα όσα είδα σήμερα είμαι απίστευτα σίγουρος πως πολλά καλά πράγματα θα συμβούν φέτος».

Το νέο απόκτημα της Σίτι, Τζακ Γκρίλις, ο πρώτος άγγλος παίκτης που κόστισε 100 εκατ. στερλίνες (περίπου 118 εκατ. ευρώ) αγωνίστηκε για 25 λεπτά στη διάρκεια των οποίων έκανε επτά λάθος μεταβιβάσεις. Ο Πεπ δημιούργησε σχεδόν αμέσως ασπίδα προστασίας δηλώνοντας πως ήταν πολύ καλός και αυτό που χρειάζεται είναι να τον αφήσουν να εκφράσει την ποιότητά του. «Δεν έχει έρθει για 25 λεπτά αλλά για πέντε, έξι χρόνια. Ηταν πολύ καλός. Επιθετικός, πήγαινε εναντίον των ακραίων, κάθε φορά που είχε την μπάλα είχε πάνω τους τρεις αντιπάλους. Βήμα, βήμα θα γίνει ο καλύτερος».

Η σκέψη του προπονητή της Λέστερ Μπρένταν Ρότζερς ήταν περισσότερο στο πώς θα βρει αντικαταστάτη του Γουέσλι Φοφανά που τραυματίστηκε σοβαρά μεσοβδόμαδα και θα απουσιάσει για αρκετούς μήνες, παρά στο πώς θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρώτου Τσάριτι Σιλντ της Λέστερ ύστερα από 50 χρόνια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΣΜΗΣ