Στο πρώτο παιχνίδι δεν μπορούσαν να βγάλουν 90λεπτο. Με αποτέλεσμα ο Πέδρο Μαρτίνς να επιλέξει όχι να τους βάλει από την αρχή και… όσο αντέξουν, αλλά να τους προφυλάξει εν όψει του δευτέρου ημιχρόνου. Δικαιώθηκε για την επιλογή του, αν κρίνουμε από το γεγονός πως τα… δύσκολα για τον Ολυμπιακό κόντρα στη Λουντογκόρετς ήρθαν πράγματι στο β’ μέρος. Εκεί που προηγήθηκαν οι Βούλγαροι. Ο Γιαν Εμβιλά μπήκε στο ματς αμέσως μετά την ανάπαυλα. Για να διορθώσει τα κακώς κείμενα της μεσαίας γραμμής. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί κλήθηκε σχεδόν… άρον – άρον, όταν η ώρα περνούσε και ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε γκολ ισοφάρισης.

Η παρουσία του Γάλλου έφερε μεγαλύτερη ισορροπία στο κέντρο του Ολυμπιακού, περισσότερη συνοχή μεταξύ των γραμμών του. Ναι μεν τα πατήματά του δεν βρίσκονταν στο 100%, πλην όμως και μόνο η παρουσία του είναι τόσο επιβλητική και ηγετική που οι συμπαίκτες του νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά με εκείνον στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός οργανώθηκε περισσότερο αμυντικά, έγινε πιο «άμεσος» στο μεσοεπιθετικό του παιχνίδι, πίεσε, έκανε ευκαιρίες και τελικά βρήκε γκολ ισοφάρισης.

Η δε παρουσία του Ελ Αραμπί; Ο μαροκινός φορ φαινόταν πως δεν μπορεί να βρίσκεται στο 100% μετά την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του, αλλά και η δική του παρουσία στο γήπεδο αρκεί για να φέρει… τρόμο στα μάτια των αντιπάλων. Ενας σκόρερ που μπορεί από το πουθενά να βρει γκολ, να δημιουργήσει επικίνδυνη κατάσταση για την αντίπαλη εστία και να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα τους έχει διαθέσιμους και τους δύο από το ξεκίνημα της αυριανής «μάχης» στη Βουλγαρία απέναντι στη Λουντογκόρετς. Τόσο ο Γάλλος, όσο και ο Μαροκινός έχουν μία εβδομάδα επιπλέον προπονήσεων πλέον στα πόδια τους και δεν μπορούν να λείψουν από τον αυριανό… τελικό. Είναι ίσως οι δύο πιο κομβικοί παίκτες στη λειτουργία του Ολυμπιακού, εκείνοι που μπορούν να αλλάξουν εντελώς την εικόνα του και να εμφανιστούν καλύτεροι οι Ερυθρόλευκοι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στο Φάληρο την περασμένη Τρίτη.

Στο 4-3-3 που προετοιμάζει ο Μαρτίνς, ο Εμβιλά θα βρίσκεται στον άξονα πιθανότατα μαζί με Μπουχαλάκη και Καμαρά. Και ο Ελ Αραμπί θα μπει αντί του Χασάν στην κορυφή της επίθεσης. Σε παιχνίδι από εκείνα που του ταιριάζουν, καθώς ο Μαροκινός έχει σκοράρει πολλές φορές σε εκτός έδρας αναμετρήσεις ευρωπαϊκής διοργάνωσης και έχει πετύχει καθοριστικά γκολ.

Ονιεκούρου… ημιώρου

Ενα από τα ερωτηματικά του αυριανού επαναληπτικού αγώνα με τη Λουντογκόρετς για τον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει να κάνει με τον Χένρι Ονιεκούρου. Και με το πόσο έτοιμος είναι ο νιγηριανός εξτρέμ για να μπει στο γήπεδο και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να ξεχάσουμε το ενδεχόμενο να δούμε το πιο πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού από το ξεκίνημα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ονιεκούρου έχει κάνει έξι προπονήσεις, έχει περάσει από ειδικές ασκήσεις και τεστ στο Ρέντη από τους προπονητές και τους γυμναστές του Ολυμπιακού προκειμένου να φανεί για πόσο χρονικό διάστημα θα μπορεί ο Μαρτίνς να τον χρησιμοποιήσει αν το θελήσει. Οι πληροφορίες λένε ότι το ρεαλιστικό σενάριο είναι να αγωνιστεί ο Ονιεκούρου για ένα διάστημα από 20 έως 30-35 λεπτά. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, πως εκτός από λίγες προπονήσεις με τη δεύτερη ομάδα της Μονακό, ο Νιγηριανός «έτρεξε» ξανά στο Ρέντη τις προηγούμενες μέρες.

Αν λοιπόν ο Μαρτίνς αποφασίσει να τον ρίξει στο γήπεδο, αυτό θα συμβεί στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα στο Ράζγκραντ, εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες του αγώνα και ο Ολυμπιακός χρειαστεί τα χαρακτηριστικά του για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λουντογκόρετς και να βρεθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός θα προπονηθεί για τελευταία φορά πριν από το αυριανό παιχνίδι σήμερα στις 10:30 το πρωί στο Ρέντη. Στις 12:30 ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί θα παραθέσουν συνέντευξη Τύπου, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από το Olympiacos TV και η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Βουλγαρία στις 15:00.