Στενή συνεργάτρια του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο παραιτήθηκε μετά την έκθεση του γενικού εισαγγελέα της Πολιτείας ότι ο Κουόμο παρενόχλησε 11 γυναίκες. Η Μελίσα ντε Ρόζα, γραμματέας του κυβερνήτη, συνδέθηκε μέσα στην έκθεση με προσπάθειες να καλυφθούν οι πράξεις του κυβερνήτη και να γίνουν αντίποινα εναντίον μίας από τις καταγγέλλουσες. Στην έκθεση περιγράφεται πως ο 63χρονος πολιτικός φίλησε, θώπευσε και έκανε σεξουαλικούς υπαινιγμούς σε 11 γυναίκες, παραβιάζοντας τον νόμο, γεγονός που οδήγησε τις δικαστικές αρχές να ξεκινήσουν ποινική έρευνα εις βάρος του, πυροδοτώντας αιτήματα για να παραιτηθεί ή να παραπεμφθεί σε δίκη με το αίτημα της απομάκρυνσης από το αξίωμά του. Η Ντε Ρόζα περιγράφεται ως κεντρικό πρόσωπο στα αντίποινα που άσκησε το γραφείο του Κουόμο εναντίον μίας εκ των γυναικών αυτών, της Λίντσεϊ Μπόιλαν, αφότου έγινε η πρώτη που τον κατήγγειλε δημοσίως. Η Ντε Ρόζα, η οποία υπερασπιζόταν τον Κουόμο δημόσια όταν του ασκείτο έντονη κριτική, συνεργαζόταν μαζί του από το 2013 και το 2017 έγινε προσωπική του γραμματέας. Εμφανιζόταν δίπλα του στις περισσότερες συνεντεύξεις Τύπου.  

Μέχρι στιγμής ο Κουόμο έχει αγνοήσει το αίτημα να παραιτηθεί, που έχουν διατυπώσει ακόμα και άτομα από το κόμμα του, το Δημοκρατικό, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όμως σύντομα μπορεί να παραπεμφθεί σε δίκη και να εκδιωχθεί από το αξίωμά του από τα μέλη της πολιτειακής βουλής.  

Καταγγελίες. Εν τω μεταξύ, μια πρώην συνεργάτριά του η οποία υπέβαλε αγωγή εις βάρος του την περασμένη εβδομάδα με κατηγορίες ότι τη χούφτωσε μέσα στην οικία του, μίλησε δημόσια για πρώτη φορά. Σε τηλεοπτική συνέντευξη τόνισε ότι ο κυβερνήτης «πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του». Η Μπρίτανι Κομίσο, μία από τις 11 γυναίκες που κατηγορούν τον Κουόμο για σεξουαλική παρενόχληση, είπε στους αστυνομικούς ότι ο Κουόμο χάιδεψε το στήθος της σε μια περίπτωση, ενώ σε μια άλλη της χούφτωσε τα οπίσθια ενώ πόζαραν για φωτογραφία. «Τα όσα μου έκανε αποτελούν έγκλημα» δήλωσε. «Παραβίασε τον νόμο».  

Ο Κουόμο έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις πράξεις που του αποδίδουν, αν και παραδέχθηκε ότι οι προσπάθειές του να είναι εξωστρεφής ίσως έκαναν κάποιες γυναίκες να αισθανθούν άβολα. «Δεν ήταν αγκαλιές που θα έκανε κάποιος στη μητέρα ή στον αδελφό του» είπε η Κομίσο. «Ηταν αγκαλιές με την πρόθεση να υπάρξει προσωπική σεξουαλική ικανοποίηση». Και πρόσθεσε: «Ισως για εκείνον να ήταν φυσιολογικό. Ομως για μένα και για άλλες γυναίκες όλα αυτά δεν είναι φυσιολογικά. Δεν αισθανόμασταν καλά». Περιέγραψε επίσης πως κάποιες αγκαλιές και φιλιά στο μάγουλο εξελίχθηκαν σε μια σκηνή κατά την οποία ο Κουόμο γύρισε απότομα το κεφάλι του και τη φίλησε στο στόμα. Δεν έκανε τίποτα τότε, εξήγησε, φοβούμενη αντίποινα εάν τον προσέβαλλε, υποθέτοντας ότι θα την απέλυε και κανείς δεν θα την πίστευε.