ΤΑΙΝΙΑ

Η ψυχή και το σώμα

ΕΡΤ2, 23.00

Με αφορμή μια ιδέα που ενώ μοιάζει τραβηγμένη καταφέρνει ταυτοχρόνως να γίνει απολύτως πιστευτή, η σκηνοθέτρια και σεναριογράφος Ιλντικο Ενιέντι μιλάει για το μυστήριο, τη δύναμη και τη σημασία των ονείρων αλλά και για το πώς χάρη στα όνειρα δύο φαινομενικά αντίθετοι άνθρωποι, που κάπως φαίνεται ότι ελκύει ο ένας τον άλλον, μπορούν να βρουν και να δουν την αλήθεια μέσα τους. Η ταινία κέρδισε τη Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου και αργότερα προτάθηκε για το Οσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας. Παραγωγή: Ουγγαρία, 2017 (116′) ****

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Η μυστική ζωή των 4χρονων, 5χρονων, 6χρονων

Mega 03.30

Μια σειρά ντοκιμαντέρ γεμάτη εκπληκτικές στιγμές, συναρπαστικές επιστημονικές ανακαλύψεις και προσεγμένη σκηνοθεσία και φωτογραφία, που αποτελεί ύμνο στις συναρπαστικές ζωές των νηπίων και μια υπενθύμιση ότι είμαστε όλοι στενά συνδεδεμένοι με το παιδί που κρύβουμε μέσα μας.

ΣΕΙΡΕΣ

Δύο ξένοι

Mega 17.50

Η Μίνα, με ένα τηλεφώνημα στην κολλητή της, αποκαλύπτεται ότι γνωρίζει τα πάντα για τη σχέση του Κωνσταντίνου και της Μαρίνας και η φιλική της διάθεση βασίζεται σε ένα σχέδιο υπονόμευσης της σχέσης εκ των έσω… Και ενώ το ζευγάρι κοιμάται τον ύπνο του… αδίκου, η Ντένη μένει ξάγρυπνη από τις απίστευτες παρεμβάσεις της Φλώρας στο σπίτι της.

Τα καλύτερά μας χρόνια

ΕΡΤ1 22.00

Ο Στέλιος έχει άγχος επειδή περνάει ο καιρός και η επαγγελματική του αποκατάσταση αργεί. Οταν ο ξάδελφος της Πελαγίας, ο Μανούσος, εμφανίζεται στη γειτονιά, εκείνη συλλαμβάνει ένα σατανικό σχέδιο, που έχει στόχο την καρδιά του Αποστόλη. Η Αντιγόνη αποκαλύπτει στη Μαίρη τα καμώματα του Αγγελου. Τα παιδιά της γειτονιάς αποφασίζουν να εκδώσουν τη «Φωνή της Γειτονιάς», όπου θα ξεμπροστιάζουν όλες τις αδικίες. Η συγκατοίκηση με τον Ιαν αποκαλύπτει μια κρυφή πτυχή του παπα-Θόδωρα, την οποία κανένας δεν φανταζόταν.