ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.Ανοικτό είναι το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες»

Στις Περιφέρειες σε Μετάβαση συμπεριλαμβάνονται η Δυτική Μακεδονία, η Στερεά Ελλάδα, τα Ιόνια Νησιά, η Πελοπόννησος το Βόρειο Αιγαίο και η Κρήτη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στις έξι προαναφερόμενες Περιφέρειες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στη δράση είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις επιχορήγησης έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.ependyseis.gr/mis

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΑΠΕ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ. Για τρίτη χρονιά διοργανώνεται φέτος το συνέδριο«renewable & storage forum» με αντικείμενο τις ΑΠΕ και την Αποθήκευση Ενέργειας.

Θα πραγματοποιηθεί στις13 και 14 Οκτωβρίουστις εγκαταστάσεις τουOTE ACADEMYστο Μαρούσι, με τηνυβριδικήμορφή που επιβάλλει η έκτακτη συνθήκη της πανδημίας.

Στα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η λειτουργία τουtarget modelκαι η συμμετοχή των ΑΠΕ στις αγορές, το νέο σχήμαανταγωνιστικώνδιαδικασιών, το σύστημα στήριξης τουΕΛΑΠΕ, η διαμόρφωση τωντιμών, οι αντοχές και οι ανάγκες τωνδικτύων.

Κεντρική θέση θα έχουν τα θέματα τηςαποθήκευσης ενέργειας, με την καταγραφή της προόδου σε τεχνικό, θεσμικό και ρυθμιστικό επίπεδο.

Επίσης οι τεχνολογικές ξελίξειςεναλλακτικώνμορφώνπαραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, όπως για παράδειγμα τοΥδρογόνο, αλλά και τα νέα δεδομένα όσον αφορά τηχρηματοδότησηνέων σταθμών ΑΠΕ και αποθήκευσης.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗΓια τις 6 έως 8 Οκτωβρίου 2022 μεταφέρθηκε η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Χαρτικών, Εξοπλισμού Γραφείου, Αναλωσίμων και Γραφικής Ύλης,Insights-X, που επρόκειτο να λάβει χώρα φέτος τον Οκτώβριο στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νυρεμβέργης και της οποίας επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και Κύπρο είναι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Η διοργανώτρια αρχήSpielwarenmesseeGανακοίνωσε πως, μετά από σχετικές διαβουλεύσεις,έλαβε τη δύσκολη απόφαση να μεταφέρει για το 2022 την έκθεση χαρτικών, λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Σημειώνεται ότι, φέτος, δεν προβλέπεται η διοργάνωση της Insights-X σε ψηφιακή μορφή, ωστόσο οι συμμετέχοντες στον κλάδο μπορούν να προσβλέπουν στην παρουσίαση του δεύτερου ειδικού βραβείου εργονομίας. Οι νικητές του βραβείου για εργονομικά σχεδιασμένα προϊόντα, το οποίο παρουσιάζει η Insights-X σε συνεργασία με το IGR (Γερμανικό Ινστιτούτο Υγείας και Εργονομίας), θα παρουσιαστούν σε ξεχωριστή εκδήλωση τον Οκτώβριο.

Κάθε ενδιαφερόμενη εταιρία, που επιθυμεί να συμμετάσχει στην επόμενη διοργάνωση, μπορεί να επικοινωνήσει με τοΕλληνογερμανικό Επιμελητήριοστο τηλ.: 210 64190419,E-mail:d.kaliva@ahk.com.grκαθώς και να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της έκθεσηςwww.insights-x.comκαι την ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις:www.german-fairs.gr.